Livre
Néerlandais

Harde ballen : twaalf intrigerende tennissers

Richard Krajicek (auteur)

Harde ballen : twaalf intrigerende tennissers

Dans la série:
Aan de hand van zijn ervaringen met een aantal toptennissers beschrijft Richard Krajicek (1971) zijn leven en tenniscarrière.
Sujet
Tennis
Extra subject
619.61, Tennis ; verhalen, tennis
Titre
Harde ballen : twaalf intrigerende tennissers
Auteur
Richard Krajicek
Langue
Néerlandais
Éditeur
Baarn: Tirion, 2005
220 p., [16] p. pl.
ISBN
90-4390-619-0

Commentaires

De Nederlandse ex-toptennisser Richard Krajicek schetst in 12 hoofdstukken hoe zijn carrière verlopen is. Elk hoofdstuk handelt tegelijkertijd over bekende tennissers zodat je Krajiceks carrière in een ruimer kader kunt plaatsen.

Vandaag is Richard Krajicek in de eerste plaats tornooidirecteur van het ABN AMRO World Tennistornooi in de Rotterdamse Ahoyhal. In zijn autobiografie Harde ballen lees je hoe die functie voor de Nederlandse tennisser (geb. 1971) van Tsjechische ouders als een geschenk uit de hemel is komen vallen. Het abrupte einde door kwetsuren van een carrière van iemand die beweert dat hij ongeveer vanaf zijn 5e tot zijn 32e zowat elke dag heeft getraind, laat vaak sporen na. De dreiging van een onherroepelijke val in het zwarte gat na een leven enkel bepaald door tennis, werd op die wijze elegant vermeden.

Aan de hand van het portret van tegenstanders schetst Richard Krajicek in het boek zijn eigen achtergrond en opgang in het tenniscircuit. Uiteind…Lire la suite
Autobiografie van voormalig proftennisser Richard Krajicek (1971). Aan de hand van zijn ervaringen met toptennissers (John McEnroe, Paul Dogger, Ivan Lendl, Goran Ivanisevic, Boris Becker, Paul Haarhuis en Jacco Elthingh, Pete Sampras, Martin Verkerk, Sjeng Schalken, Andre Agassi, Lleyton Hewitt, en Mansour Bahrami) schetst Krajicek in twaalf hoofdstukken zijn leven en sportcarrière. Zijn ouders vluchten in 1970 uit het communistische Tsjecho-Slowakije, op 6 december 1971 wordt Richard in Rotterdam geboren. Zijn vader stelt hoge eisen aan Richard. Later wordt hun relatie slecht en zien ze elkaar niet meer. Richard weet een imposante tenniscarrière op te bouwen, zo staat hij als proftennisser jarenlang in de mondiale top-10 en wordt in 1996 eerste op Wimbledon. Blessures dwingen hem echter te stoppen. In het boek is ook zijn afscheidsspeech opgenomen. De door hem opgerichte Richard Krajicek Foundation (www.krajicek.nl) zet zich in voor de sportbeoefening van kinderen in achterstandswij…Lire la suite

À propos de Richard Krajicek

Richard Peter Stanislav Krajicek, né le 6 décembre 1971 à Rotterdam, est un ancien joueur de tennis néerlandais d'origine tchèque.

Professionnel de 1989 à 2003, il a remporté dix-sept titres en simple messieurs, dont le tournoi de Wimbledon en 1996, ainsi que deux Masters 1000, à Stuttgart en 1998 ainsi qu'à Miami en 1999.

Joueur incontournable des années 1990, il a notamment atteint les demi-finales de l'Open d'Australie en 1992, de Roland-Garros en 1993, de Wimbledon en 1998, ainsi que du Masters en 1996.

Seul joueur néerlandais à avoir remporté un tournoi du Grand Chelem, Krajicek a achevé quatre saisons dans le top dix mondial, en 1992, 1996, 1998 et 1999, et atteint son meilleur classement en mars 1999 à la quatrième place mondiale.

Diminué par une …En lire plus sur Wikipedia