De universitaire docente taalkunde Alice Howland blijkt te lijden aan een zeldzame vorm van Alzheimer. Deze situatie legt een zware druk op de band tussen haar en haar familie.
Titre
Still Alice / written and dir. by Richard Glazer and Wash Westmoreland
Directeur
Richard Glatzer Wash Westmoreland
Antécédent bibliographique
Lisa Genova
Compositeur
Ilan Eshkeri
Acteur
Julianne Moore Alec Baldwin Kristen Stewart Kate Bosworth
Langue
Anglais
Éditeur
September Film, 2015
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2014
Durée
96 min.
Note
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans Naar de gelijknamige roman van Lisa Genova
EAN
8718836862403
mooov

Commentaires

Amerikaans, psychologisch drama uit 2014 geregisseerd door Richard Glatzer en Wash Westmoreland met Julianne Moore, Alec Baldwin en Kristen Stewart (Twilight). De film is gebaseerd op het boek ‘Ik mis mezelf’* van Lisa Genova. De vijftigjarige Alice Howland, taalwetenschapper, heeft net te horen gekregen dat ze lijdt aan een zeldzame vorm van Alzheimer. Haar familie reageert heel verschillend op haar ziekte. Haar man John kan maar moeilijk met de situatie omgaan en richt zich alleen maar op zijn eigen drukke baan. Haar jongste dochter echter, leek in eerste instantie heel nukkig, maar blijkt uiteindelijk haar moeder te steunen waar ze maar kan. Pauline Kleijer (Volkskrant 12-3-’15) geeft 4 sterren: ‘Steeds draait Still Alice om de vraag hoe identiteit bepaald wordt en wat er van iemands zelfbeeld overblijft wanneer de hersenen worden aangetast. Wie ben je als je niet meer weet wie je was? Het is knap hoe de filmmakers die vraag niet proberen te veralgemeniseren, maar zich heel secuur …Lire la suite

À propos de Richard Glatzer

Richard Glatzer est un réalisateur et scénariste américain, né le 28 janvier 1952 à Flushing dans le Queens à New York et mort le 10 mars 2015 à Los Angeles.

Filmographie

Comme réalisateur

  • 1993 : Grief
  • 2001 : Fluffer (coréalisé avec Wash Westmoreland)
  • 2006 : Echo Park, L.A. (coréalisé avec Wash Westmoreland)
  • 2013 : The Last of Robin Hood (coréalisé avec Wash Westmoreland)
  • 2014 : Still Alice (coréalisé avec Wash Westmoreland)

Comme scénariste