DVD
Anglais

Wreck-it Ralph

Rich Moore (directeur), Henry Jackman (compositeur)
Public cible:
6-8 ans et plus, 9-11 ans et plus
Genre:
Computerpersonage Ralph is het zat om altijd de slechterik te zijn in het arcadespel Fix-it Felix. Hij besluit zijn geluk te beproeven in andere computerspelen. Vanaf ca. 9 jaar.
Sujet
Games
Titre
Wreck-it Ralph
Directeur
Rich Moore
Compositeur
Henry Jackman
Langue
Anglais
Éditeur
Disney DVD, 2013
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2012
Durée
101 min.
Note
Taalkeuze: Engels, Nederlands, Vlaams Ondertiteling: Nederlands, Engels, Engels voor slechthorenden Walt Disney productie
EAN
8717418391195

Commentaires

Disney animatiefilm van regisseur Rich Moore met in de hoofdrol Ralph, de slechterik uit het computerspel Fix-it Felix. Ralph is het zat om altijd maar weer appartementsgebouwen in elkaar te rammen en wil ook wel eens de 'good guy' zijn die de medailles verdient en bejubeld wordt. In 'Game central station', de centrale tussenwereld van alle arcadekasten, komen alle game-personages na het werk samen. Zoals bijvoorbeeld Pacman, Kano uit Mortal Kombat en Mario. Ralph besluit zijn geluk te beproeven in het spel ‘Hero's’ maar dit veroorzaakt een kettingreactie aan gebeurtenissen. In het spel ‘Sugar Rush’ ontmoet hij de jonge Vanellope met wie hij bevriend raakt. Martijn Scheepers (Cinemagazine, i): '(...) met zijn vele verwijzingen naar de tijd van de arcadehal nostalgisch genoeg voor oudere kijkers en daarnaast vrolijk en grappig genoeg voor het jongere publiek. (...) wederom een knap en origineel staaltje werk van Disney.' Remke de Lange (Trouw 6-12-'12): 'Op het oog is 'Wreck-it Ralph' …Lire la suite

À propos de Rich Moore

CC BY-SA 2.0 - Image by Gage Skidmore

Rich Moore, né le 10 mai 1963 à Oxnard, Californie, est un directeur d'animation américain et un partenaire de la compagnie Rough Draft Studios, Inc., dans lequel il est vice-président dans le domaine de la création ("vice president of creative affairs").

Biographie

Filmographie

Comme réalisateur

Pour Les Simpson

Moore était l'un des trois réalisateurs originaux de la série (avec David Silverman et Wes Archer). Il a réalisé 17 épisodes entre 1990 et 1993 répartis entre les saisons 1 à 5. Il fut aussi un réalisateur de séquences pour le film.

Autres