Livre
Néerlandais

Knapenmelk

R.H. Schoemans (auteur)
Een persfotograaf raakt betrokken bij het politieonderzoek naar een gepensioneerde biologieleraar in Haspengouw, Belgie͏̈, die wordt beschuldigd van pedofilie.
Titre
Knapenmelk / Roger H. Schoemans
Auteur
R.H. Schoemans
Langue
Néerlandais
Éditeur
Leuven: Davidsfonds, 2007
222 p.
ISBN
9789063065690

Commentaires

Deze vierde thriller over de Haspengouwse fotojournalist Joosten en zijn schrijvende collega Schraepen speelt in op het thema 'pedofilie'. Een gepensioneerde leraar legt het aan met frisse knapen, en er komt een aanklacht en een proces. De rechter zorgt ervoor dat Joosten meteen uit de gerechtszaal wordt gebonjourd. Er is een vermoeden dat er iets gaande is tussen rechter en beklaagde, en er komt een algeheel verbod op foto's van en interviews met de beklaagde. Een Nederlandse barones en riooljournaliste trekt zich daar niets van aan en betrekt Joosten in haar gedoe. Tijdens het interview sterft de oud-leraar echter. De Nederlandse dame neemt de benen en laat Joosten zitten met het lijk en de gebakken peren.

Tot zover een vrij normaal geval, maar de zaak dijt uit: als de barones in Duitsland vermoord wordt, blijkt dat het pedofiliegeval toch anders in mekaar zit dan eerst gedacht. Dan sterft een (illegale?) jonge vrouw in verdachte omstandigheden. Een louche privédetective bre…Lire la suite
Persfotograaf Geo Joosten raakt, zijns ondanks, betrokken bij een politieonderzoek naar Everard Teirlinck, een gepensioneerde biologieleraar in Haspengouw, België. Deze wordt beschuldigd van pedofilie. Er vallen doden en er worden arrestaties verricht op Europees niveau. Eerst moet de lezer wat weerstand overwinnen tegen de vorm van dit boek: onsmakelijke titel, frequent gebruik van sleurvloeken en andere grove taal; daarna concentreert men zich steeds meer op de inhoud. Die levert gaandeweg aangename lectuur op door nog al wat humor, de tekening van een Bourgondische levensstijl en een blijk van grondige kennis van het functioneren van pers, politie en justitie, in hun respectievelijke rol t.a.v. de hedendaagse maatschappij. Bewezen vertrouwdheid met het roddelcircuit dat het privéleven van de betrokken functionarissen omgeeft. In een samenleving die steeds anoniemer en afstandelijker wordt, neemt de verbeelding, bij gebrek aan verificatie, alleen maar toe. Paperback met normale druk.