DVD
Néerlandais

Reis naar het Noorden

Rémi Chayé (directeur)

Reis naar het Noorden

Public cible:
6-8 ans et plus, 9-11 ans et plus
Eind negentiende eeuw loopt Sasha (15) weg van huis om haar opa te zoeken, een ontdekkingsreiziger die niet meer terugkwam van een expeditie naar de Noordpool. Vanaf ca. 9 jaar.
Titre
Reis naar het Noorden
Directeur
Rémi Chayé
Titre uniforme
Tout en haut du monde
Langue
Néerlandais
Titre parallèle
Long way North
Éditeur
Jekino, [2016]
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2015
Durée
78 min.
Note
Nederlands gesproken
EAN
8718868087331
mooov

Commentaires

Franse animatiefilm, het regiedebuut van striptekenaar en animator Rémi Chayé. Het verhaal begint eind 19e eeuw in Sint Petersburg. De aristocratische Sasha (15) loopt weg van huis om haar opa te gaan zoeken, een ontdekkingsreiziger die met een speciaal gebouwd schip de noordpool hoopte te bereiken. De tsaar heeft een beloning uitgeloofd voor het kostbare schip, maar Sasha ontdekt in een geschrift van haar opa dat iedereen op de verkeerde plaats zoekt. De Nederlandse recensenten zijn enthousiast. Pauline Kleijer (Volkskrant 10-12-'15) geeft 4 sterren: '(...) De inventieve 2D-animatie, zonder omlijningen en met een rustig, beperkt palet aan kleuren, levert het bewijs dat jeugdfilms echt niet zuurstokschreeuwerig hoeven te zijn om de aandacht vast te houden. (...) Mooi is vooral hoe Chayé met bedrieglijk eenvoudige middelen een wereld aan emoties oproept. Geholpen door de barre omgeving van krakend ijs en verblindende sneeuw wordt Reis naar het noorden steeds indringender. Dat mondt ui…Lire la suite

À propos de Rémi Chayé

Rémi Chayé, né en 1968 à Poitiers en France, est un réalisateur et animateur français.

Son premier long métrage, Tout en haut du monde, a été nommé par trois fois au Festival du film francophone d'Angoulême et au Festival international du film d'animation d'Annecy. Il a également remporté le prix du public lors de ce festival.

Filmographie

 Sauf indication contraire ou complémentaire, les informations mentionnées dans cette section peuvent être confirmées par les bases de données Allociné et IMDb.

Réalisateur

  • 2006 : Eaux fortes (court métrage)
  • 2015 : Tout en haut du monde
  • 2020 : Calamity, une enfance de Martha Jane Cannary

Scénariste