Amerikaanse onervaren militairen worden in Vietnam omsingeld door het goedgeoefende en zwaarbewapende Noord-Vietnamese leger
Titre
We were soldiers
Directeur
Randall Wallace
Antécédent bibliographique
Harold G. Moore Joseph L. Galloway
Compositeur
Nick Glennie-Smith
Acteur
Mel Gibson 1956-
Langue
Anglais
Éditeur
Paramount, 2002
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2002
Durée
ca. 135 min.
Note
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands Naar We were soldiers once ... and young van Joseph L. Galloway en Harold G. Moore
EAN
8713045202880

Commentaires

Amerikaanse oorlogsfilm onder regie van Randall Wallace uit 2001, met o.a. Mel Gibson, Madeleine Stowe, Greg Kinnear en Sam Elliott. Onervaren Amerikaanse militairen worden in 'The Valley of Death' omsingeld door een enorme overmacht van goedgeoefende en zwaarbewapende Noord-Vietnamese soldaten. Steun van de mariniers krijgen ze niet, zodat een verschrikkelijk gevecht op leven en dood de enige uitweg vormt. Filmfreak (www.filmfreak.be) gaf 2 sterren. De dvd bevat als extra een documentaire over het maken van de film.

À propos de Randall Wallace

Randall Wallace, né le 28 juillet 1949 à Jackson dans le Tennessee, est un écrivain, réalisateur et producteur américain.

Biographie

Randall Wallace est diplômé en religion de l'université Duke, ceinture noire en karaté et diplômé de la E.C. Glass High School de Lynchburg, en Virginie.

Il a également écrit le livre de la Tsarina déposé en France le 24 septembre 2007.

Filmographie

Scénariste

  • 1995 : Braveheart
  • 1998 : L'Homme au masque de fer
  • 2001 : Pearl Harbor
  • 2002 : Nous étions soldats
  • 2004 : La Passion du Christ de Mel Gibson
  • 2016 : Tu ne tue…En lire plus sur Wikipedia