In 1969 neemt huisvrouw Penny Chenery Tweedy de stoeterij van haar ouders over. Ze hoopt dat de hengst Secretariat (Big Red) een kampioen wordt
Sujet
Paardensport
Langue
Anglais
Éditeur
Disney DVD, 2010
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2010
Durée
117 min.
Note
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels, Engels voor slechthorenden Walt Disney productie
EAN
8717418295226

Commentaires

De Disneyfilm uit 2010 van Randall Wallace (We were soldiers; The man in the iron mask) vertelt het waargebeurde verhaal van het racepaard Secretariat. In 1969 neemt huisvrouw Penny Chenery Tweedy de stoeterij van haar ouders over die in financiële moeilijkheden verkeert. Wanneer er een rode hengst wordt geboren, genaamd Secretariat (bijnaam Big Red) ziet ze in hem een toekomstige kampioen. De excentrieke trainer Lucien Laurin en een gedreven jockey helpen haar. Intussen moet ze zich ook bekommeren om haar man en vier kinderen. In de hoofdrollen topacteurs Diane Lane (Untraceable; Under the Tuscan sun) en John Malkovich (Burn after reading; Disgrace). Patricia Smagge (Movie2movie,i) vindt het verhaal inspirerend, spannend en heroïsch, maar ook voorspelbaar: '(...) het prima acteerwerk en de puike actiescènes maken er een meeslepend geheel van, dat met zijn 130 minuten aan de lange kant is, maar meer dan prettig wegkijkt.' Met enkele extra's.

À propos de Randall Wallace

Randall Wallace, né le 28 juillet 1949 à Jackson dans le Tennessee, est un écrivain, réalisateur et producteur américain.

Biographie

Randall Wallace est diplômé en religion de l'université Duke, ceinture noire en karaté et diplômé de la E.C. Glass High School de Lynchburg, en Virginie.

Il a également écrit le livre de la Tsarina déposé en France le 24 septembre 2007.

Filmographie

Scénariste

  • 1995 : Braveheart
  • 1998 : L'Homme au masque de fer
  • 2001 : Pearl Harbor
  • 2002 : Nous étions soldats
  • 2004 : La Passion du Christ de Mel Gibson
  • 2016 : Tu ne tue…En lire plus sur Wikipedia