Musicalfilm in de jaren '50 over de stoere middelbare scholier Danny en zijn vakantieliefde Sandy
Titre
Grease / dir. by Randal Kleiser ; screenplay by Bronte Woodard
Directeur
Randal Kleiser
Scénariste
Bronte Woodard
Antécédent bibliographique
Jim Jacobs Warren Casey
Acteur
John Travolta Olivia Newton-John
Langue
Anglais
Éditeur
Sans lieu de publication: Paramount, 2004
1 dvd-video + songbook
Date d'enregistrement
1977
Durée
ca. 106 min.
Note
Taalkeuze: Engels, Duits Ondertiteling: Nederlands, Engels, Engels voor slechthorenden, Arabisch, Bulgaars, Deens, Duits, Fins, Hongaars, IJslands, Noors, Pools, Roemeens, Tsjechisch, Zweeds, Turks Naar de musical van Jim Jacobs en Warren Casey
EAN
8714865557273

Commentaires

De musical Grease was zowel in de Broadwayversie als in de bioscopen een groot succes. John Travolta, die een kleine rol had in de Broadwaymusical, werd door deze film een grote ster, voor Olivia Newton-John was het het begin van haar filmcarrière. Het verhaal speelt zich af in de jaren '50, de tijd van rock 'n' roll en vetkuiven. De stoere middelbare scholier Danny wordt tijdens de vakantie verliefd op de naïeve Sandy. Na de vakantie is Sandy door een verhuizing op dezelfde school terechtgekomen als Danny, maar hij negeert haar omdat hij zijn coole imago niet wil verliezen. De Speelfilmencyclopedie geeft drie sterren: 'Energieke, fantasierijke verfilming van een langlopende, succesvolle Broadwayshow, die het leven rond 1955 nogal idealiseerde. Een enthousiaste rolbezetting, slimme ideeën, en een uitstekende choreografie van Patricia Birch. (...)' De film bevat veel bekende nummers, zoals de titelsong Grease, You're the one that I want, Hopelessly devoted to you. Het begeleidende boek…Lire la suite

À propos de Randal Kleiser

Randal Kleiser est un réalisateur, acteur, producteur et scénariste américain, né le 20 juillet 1946 à Philadelphie, Pennsylvanie (États-Unis).

Biographie

Filmographie

  • 1969 : Docteur Marcus Welby (Marcus Welby, M.D.) (série télévisée)
  • 1972 : Peege
  • 1975 : All Together Now (TV)
  • 1975 : Starsky et Hutch (Starsky and Hutch) (série télévisée)
  • 1976 : Family (série télévisée)
  • 1976 : Dawn: Portrait of a Teenage Runaway (TV)
  • 1976 : The Boy in the Plastic Bubble (TV)
  • 1977 : Portrait of Grandpa Doc
  • 1977 : The Gathering (TV)
  • 1978 : Grease
  • 1980 : Le Lagon bleu (The Blue Lagoon)
  • 1982 : Amours de vacances (En lire plus sur Wikipedia