Livre
Néerlandais

Carry on : de opkomst en ondergang van Simon Snow

Rainbow Rowell (auteur), Annelies Jorna (traducteur), Ineke Lenting (traducteur)
Dans la série:
Public cible:
15 ans et plus
Genre:
Simon (18) is uitverkoren om het op te nemen tegen het monster Humdrum, dat de magische gemeenschap bedreigt. Maar Simon is vastbesloten om te genieten van zijn laatste jaar op de magische school Watford. Vanaf ca. 15 jaar.
Titre
Carry on : de opkomst en ondergang van Simon Snow
Auteur
Rainbow Rowell
Traducteur
Annelies Jorna Ineke Lenting
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Carry on
Éditeur
Houten: Van Goor, 2016
499 p.
ISBN
9789000349395 (paperback)

Commentaires

Het was al snel duidelijk dat Simon Snow de krachtigste magiër van zijn generatie zou worden. Daarom wordt hij sinds zijn kindertijd getraind om het op te nemen tegen de Humdrum: een machtig monster dat de hele magische gemeenschap bedreigt. Toch is Simon ook een normale tiener met een relatie, een eigenzinnige beste vriendin Penny en een hatelijke kamergenoot Baz (die ook nog eens een vampier blijkt te zijn). Simon is vastbesloten om te genieten van zijn laatste jaar aan de magische school Watford. Maar wanneer hij Baz belooft om de moord op diens moeder te onderzoeken, komt Simons vertrouwde wereld langzaamaan op zijn kop te staan. De auteur is bekend door ‘Eleanor & Park’ en ‘Fangirl’* (waarin Simon de boekenheld van de hoofdpersoon is). Een spannend, meeslepend en humoristisch verhaal dat zich afspeelt in een magische wereld die doet denken aan de Harry Potter-boeken. Ontluikende liefde krijgt een uitgesproken rol, wat het verhaal een zekere onschuld geeft. Met behulp van meerdere…Lire la suite

Carry on

Simon Snow is geen doorsneejongen, maar een jongen die eigenlijk niet goed weet wie hij zelf is. Mensen rondom hem zeggen dat hij uitverkoren is en dat hij beschikt over een bijzondere magie die alles kan redden. Maar wat betekent dat dan? En hoe zit het met de Sleur, een allesverslindend monster dat alle magie naar zich toezuigt en grote zwarte gaten maakt? Simon hoopt dat zijn laatste jaar op zijn school (voor magie!) niet zijn ondergang wordt en kijkt vol spanning uit naar de confrontatie met zijn rivaal en kamergenoot Baz. Niets is wat het lijkt en ook het laatste schooljaar zet alle vermeende zekerheden op zijn kop. Samen met zijn beste vriendin Penny, ex-vriendin Agatha en rivaal Baz gaat Simon op zoek naar antwoorden op al zijn vragen over magie, over de moordenaar van de moeder van Baz en over zichzelf. Daarnaast is er ook nog zijn complexe liefdesleven.

Harry Potter vormde duidelijk de basis voor dit verhaal over een tienerjongen met magische krachten. Ook de sc…Lire la suite

À propos de Rainbow Rowell

Rainbow Rowell, née le 24 février 1973 à Omaha dans le Nebraska, est une autrice américaine de romans contemporains et de comics pour adolescents et pour adultes. Elle est notamment connue pour ses romans Eleanor et Park et Fangirl.

Biographie

Rainbow Rowell a été rédactrice pour le Omaha World-Herald de 1995 à 2012.

Après avoir quitté son travail de rédactrice, elle a travaillé pour une agence publicitaire et a commencé à écrire son premier roman publié : Attachement. C'est à cette époque qu'elle donne naissance à son premier fils, mettant le manuscrit en pause pendant deux ans.

En 2013 sortent Eleanor et Park, puis Fangirl, deux romans contemporains Young-Adult. Les deux romans ont été nommés parmi les meilleurs romans Young-Adult de l'année par le New York Times.

En lire plus sur Wikipedia

Suggestions