Livre
Néerlandais

De kracht van zes

Pittacus Lore (auteur), Jolanda Te Lindert (traducteur)
Dans la série:
Public cible:
15 ans et plus
Van de negen aliens die naar Aarde kwamen, zijn er nog zes in leven. Afzonderlijk ontwikkelen ze hun krachten, tot ze sterk genoeg zijn om te vechten. John Smith, nummer vier, is steeds in het nieuws. Nummer zeven wil hem, en vijf en zes, opsporen.
Titre
De kracht van zes
Auteur
Pittacus Lore
Traducteur
Jolanda Te Lindert
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The power of six
Éditeur
Utrecht: Bruna, 2014
278 p.
ISBN
9789022999448 (paperback)

Commentaires

De kracht van zes is het vervolg op Ik ben nummer vier en maakt deel uit van een sciencefictionreeks over negen aliens van de planeet Loriën. Zij zijn als kind naar de aarde gebracht als ultieme poging om de toekomst van Loriën te verzekeren. Die planeet is immers in een diepe winterslaap, compleet verwoest en verlaten na een aanval van de vijandige Mogadoren — de absolute bad guys in deze reeks. Ooit was Loriën een paradijselijke plaats. De negen uitverkorenen bezitten speciale Erfgaven (lees: superkrachten, bijvoorbeeld telekinese) en wachten op aarde tot ze sterk genoeg zijn om terug te keren en Loriën in zijn glorie te herstellen.
Sinds hun aankomst op aarde zijn de negen kinderen verspreid over de hele wereld. Ze weten niet wie waar zit en hebben geen contact meer met elkaar gehad. Ze zijn enkel vergezeld van hun persoonlijke Cêpaan, een mentor die hen helpt hun Erfgaven te ontwikkelen en te trainen voor het nakende gevecht met de Mogadoren. Want inderda…Lire la suite
Nu de drie oudste kinderen van de Garde zijn vermoord, is John (15) als Nummer Vier de volgende die risico loopt. Samen met Zes vlucht hij voor de FBI, maar ook voor hun moordende vijand: de Mogadoren. In Spanje wil Marina (Nummer Zeven) meer weten over haar afkomst van de planeet Loriën. De jongeren hebben elk een geheimzinnig kistje en zijn oud genoeg om hun kistje te openen. John en Marina vertellen in de ik-vorm en om de twee hoofdstukken wisselt het perspectief (herkenbaar aan de lettertypes). In hoofdstuk twintig komen de verhaallijnen bij elkaar en ontstaat er vaart en spanning. Daarvóór gaat het vooral over de vragen wanneer ze de kistjes kunnen openen en of de Mogadoren hen vinden. Tweede deel uit een serie. Het eerste deel, 'Ik ben Nummer Vier'*, is verfilmd. De auteur, pseudoniem van James Frey en Jobie Hughes, schrijft in het voorwoord dat het verhaal echt is. Frey is omstreden in de VS door een autobiografie met feitelijke onjuistheden. De lezers zullen echter slim genoeg…Lire la suite

À propos de Pittacus Lore

Jobie Hughes, né le 9 juillet 1980 à Renton dans l'État de Washington, est un écrivain américain. Il a coécrit avec James Frey sous le pseudonyme de Pittacus Lore la série de romans classée dans la catégorie jeunesse intitulée Lorien Legacies.

Biographie

Jobie Hughes a grandi à partir de l'âge de trois ans dans l'Ohio. Il est titulaire d'un MFA (Master of Fine Arts) en création littéraire de la Columbia University School of the Arts. Ne sachant pas vers quoi se tourner pour sa vie professionnelle, il commence à écrire à l'âge de 24 ans et s'inscrit à 27 ans pour son diplôme qu'il obtient en mai 2009. Il se spécialise dans la série de fiction et sort son premier roman qui sera vendu un mois après l'obtention de son Master.

En lire plus sur Wikipedia