DVD
Anglais

Orange is the new black. Seizoen 4

Piper Kerman (antécédent bibliographique), Taylor Schilling (acteur)
Piper en de andere vrouwen in Litchfield Penitentiary krijgen te maken met de gevolgen van de privatisering. Donkere komedie op basis van de autobiografie van Piper Kerman.
Extra subject
Televisieseries
Titre
Orange is the new black. Seizoen 4
Antécédent bibliographique
Piper Kerman
Acteur
Taylor Schilling
Langue
Anglais
Éditeur
E One, © 2017
4 dvd-video's
Durée
ca. 778 min.
Note
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
EAN
8713045249403

Commentaires

Seizoen 4 (2016) van een donkere komedie op basis van de autobiografie van Piper Kerman. De biseksuele Piper (Tayor Schilling), afkomstig uit de middenklasse van New York is veroordeeld omdat ze tien jaar geleden drugsgeld heeft gesmokkeld voor haar toenmalige vriendin. Ze moet zich staande zien te houden in de vrouwengevangenis tussen vrouwen die meestal minder opleiding en kansen hebben gekregen. In latere seizoenen komen er meer verhaallijnen rond de andere gevangenen en is Piper niet meer de centrale figuur, wel is er voor haar een nieuwe 'love interest'. De gevangenis wordt geprivatiseerd waardoor de vrouwen te maken krijgen met overbevolking en slecht gekwalificeerde bewakers. Wilfred Takken (NRC 9-6-’17) schrijft bij de start van seizoen 5: ‘(...) Dat laat onverlet dat dit nog steeds de beste Netflix-serie is, een serie die niet alleen wil vermaken, maar de kijker echt iets wil vertellen en hem diep beroert. ‘Orange’ laat de vele kleuren van de Amerikaanse samenleving zien, met…Lire la suite

À propos de Piper Kerman

Piper Eressea Kerman, née le 28 septembre 1969 est une mémorialiste américaine dont le livre autobiographique Orange Is the New Black: My Year in a Women's Prison, écrit à la suite de son expérience en prison pour blanchiment d'argent, a servi de base pour la série télévisée Orange Is the New Black.

Début de vie et formation

Piper Kerman est née à Boston dans une famille comprenant beaucoup d'avocats, médecins, et professeurs. Elle est diplômée de l'Université Swampscott à Swampscott, Massachusetts en 1987 et du Smith College en 1992. Elle se décrit elle-même comme WASP (même si son grand père paternel était Russe et Juif),.

Carrière cr…En lire plus sur Wikipedia