Livre
Néerlandais

Wat zit er in die kist?

Wat zit er in die kist?

Public cible:
3-5 ans et plus
Wat zit er toch in die mysterieuze kist? Is het soms een olifant, of een neushoorn? De piloot, machinist, buschauffeur en de postbode staan allemaal voor een raadsel. Oblong prentenboek met contourloze illustraties in sobere kleuren. Vanaf ca. 4 jaar.
Titre
Wat zit er in die kist?
Auteur
Pieter Gaudesaboos
Langue
Néerlandais
Édition
[2de] ed.
Éditeur
Tielt: Lannoo, 2015
[32] p. : ill.
ISBN
9789401427081 (hardback)

Commentaires

Wat zit er toch in die mysterieuze kist die ik moet transporteren? Deze vraag wordt eerst gesteld door de piloot, dan door de kapitein. Zou het een olifant zijn? Vervolgens komt de kist in de handen van de machinist, die de kist keurig naar het eindstation brengt. Zit er misschien een leeuw of een aap in? De buschauffeur kijkt verwonderd naar zijn vracht en levert deze voorzichtig af bij de postbode. Dankzij de postbode wordt de kist afgezet bij het meisje, dat eindelijk het mysterie van het pakket ontrafelt. Dit oblong prentenboek is geschreven en geïllustreerd door de veelbekroonde Vlaamse schrijver/illustrator Pieter Gaudesaboos, o.a. bekend door zijn boeken ‘Linus’ en ‘Mannetje Koek schrijft een boek’, waarin hij een individualistische stijl toont. In deze uitgave maakt hij gebruik van een sober kleurenpalet (alleen groen- en blauwtinten en geel) en zeer grafische stijl. De illustraties lopen in elkaar over, zodat er één lange vloeiende tekening ontstaat. Het boek fungeert bovendi…Lire la suite

Wat zit er in die kist?

Het nieuwste boekje van illustrator Pieter Gaudesaboos, getiteld 'Wat zit er in die kist?' vind je in ... een kist. Nou ja, een doosje van karton in een wat apart formaat, mooi vormgegeven met een wat retro print. Deze illustrator boeit door zijn creativiteit die verder gaat dan het op papier zetten van beelden. Zijn boeken nemen vaak mooie vormen aan. Dat is nu niet anders, hoewel menige enthousiaste lezer misschien teleurgesteld zal zijn in de nogal krap bemeten ‘kist’ enkel een prentenboek te vinden.
Het boek heeft een smal oblong formaat. De illustraties schitteren door hun eenvoud. Ze bevatten weinig en soms geen tekst. De prenten lopen door over een dubbele pagina, wat een heel lang beeld vormt, een landschap in silhouet. De kleuren zijn zacht en bestaan voornamelijk uit groentinten afgewisseld met toetsen felgeel, donkerblauw en wit.
Het boekje vertelt het eenvoudige verhaal van een kist die in de luchthaven toekomt met een vrachtvliegtuig. Ze wordt op een schip gel…Lire la suite