Livre
Néerlandais

Voertuigen

Public cible:
0-2 ans et plus
Een fiets, een helikopter, een ruimteschip maar ook een file: ken je deze speelgoedvoertuigen? En kun je de walvis vinden tussen al die boten? Vierkant hardkartonnen aanwijsprentenboek met kleurenillustraties in retrostijl. Vanaf ca. 2 jaar.
Titre
Voertuigen
Auteur
Pieter Gaudesaboos
Langue
Néerlandais
Édition
1
Éditeur
Tielt: Lannoo, 2015
[14] p. : ill.
ISBN
9789401424318 (hardback)

Commentaires

Een fiets, een trein, een brandweerwagen, een graafmachine en een helikopter: hoewel de keuze van de afgebeelde voertuigen in dit kartonboekje niet veel anders is dan in de meeste aanwijsboeken, is de uitvoering dat wel. Naast de soms nogal schreeuwerig gekleurde en clichématige afbeeldingen van veel andere titels, oogt de vormgeving van dit boekje verfrissend. Het heeft een retro-uitstraling, door het kleurgebruik met warme, heldere tinten maar ook door de gekozen modellen van bijvoorbeel de de auto, racewagen, vliegtuig en trein. De illustraties zijn gemaakt in een strakke, grafische stijl en elke pagina heeft een andere gekleurde ondergrond. De tekst bestaat uit de naam van het voertuig met lidwoord, gedrukt in kapitalen. De laatste dubbele pagina is een zoekplaat, waarop tussen eindeloze rijen boten die éne walvis gezocht moet worden. Vierkante hardkartonnen uitgave met twee afgeronde hoeken in de serie ‘Mijn allerkleinste speelgoedwoordenboek’ (veel afgebeelde voertuigen lijken i…Lire la suite

Voertuigen

In de reeks kartonboekjes ‘Mijn allerkleinste speelgoedwoordenboek’ verscheen dit deel over het thema ‘Voertuigen’. De gekende, eigenzinnige stijl van Pieter Gaudesaboos is al vanaf de eerste blik op het voorplat herkenbaar. De illustrator/vormgever/auteur maakte een gevarieerde keuze uit speelgoed van vroeger en nu: een fiets, racewagen, trein, politiemotor, boot, helikopter ... De laatste dubbele pagina is een zoekplaat met allemaal boten met als opdracht: ‘maar waar is de walvis?’. Lang niet alle speelgoedstukken zullen voor peuters duidelijk herkenbaar zijn, maar dat geeft niet echt. Diegenen die het ruimteschip of de graafmachine wel onmiddellijk herkennen (zij die kind waren in de jaren '70-'80) zullen met veel plezier en enthousiasme de nieuwe woordjes helpen aanleren. Voor hen zijn die prenten pure nostalgie. Knap werk voor jong en oud!