Livre
Néerlandais

Pistache

Als het hondje Pistache naar bed wil, heeft hij letterlijk nog een lange weg te gaan. Vrijwel tekstloos prentenboek met felgekleurde illustraties met zoek- en aftelelementen. Vanaf ca. 4 jaar.
Sujet
Tellen
Titre
Pistache
Auteur
Pieter Gaudesaboos
Langue
Néerlandais
Éditeur
Tielt: Lannoo, 2006
[28] p. : ill.
Note
Een IBBY silent book
ISBN
90-209-6692-8 9789020966923

Commentaires

Zoeken en krioelenHet Wiegelwoud kennen we al van het vorige boek van Pieter Gaudesaboos, Stad (zie De Leeswelp 2006, p. 14). Daar was het niet veel meer dan een eindeloze rij eendere bomen, een groot kapbos waarin de mensen nietig leken maar er toch alle controle over hielden. In Pistache is het Wiegelwoud een fantastische jungle geworden, een dicht bos van takken bloemen, vol van insecten en andere dieren, kabouters, merkwaardige gebouwen en constructies. Kortom, een geschikte locatie voor een kijk- en zoekboek, dat omwille van zijn aanpak en stijl een bijzondere realisatie in het genre geworden is.

Heel veel te zoeken valt er eigenlijk niet, wel zoveel meer te kijken, en ook te doen. Het verhaal is simpel: om tien voor zeven wil het hondje Pistache gaan slapen, en we volgen zijn pad doorheen het Wiegelwoud, tot het om acht uur zijn bed bereikt. De lezer dient zelf het pad te bewandelen, met een kaartje van het hondje dat ? nogal fragiel ? aan het leeslint i…Lire la suite

Zoete dromen met Pistache

Het hondje Pistache is moe en moet dringend naar bed. Maar de weg vinden in de fantasierijke wereld van het Wiegelwoud is niet eenvoudig! Gelukkig wijzen enkele slimme vogels hem de weg. 'Pistache' van Pieter Gaudesaboos is één van de weinige middeltjes waarmee je actieve kindjes toch kan overhalen om eindelijk te gaan slapen. De tocht met het leeslint verloopt langs bizarre taferelen waar je elke keer weer nieuwe verhaaltjes bij kan verzinnen. Een muizenfamilie trippelt naar school, kabouters geven tientallen bloemen water terwijl kevers in de file staan, kuikentjes slurpen aan hun cocktail en de uilen leren lezen. En Pistache zelf? Die moet met de hulp van een roze walvis langs een slapend paard in een kano zwemmen... Gaan slapen is nooit meer een saaie bedoening!

Pieter Gaudesaboos, Pistache, Lannoo, ? 13,95


Hondje Pistache wil naar bed. Op de eerste pagina van dit verder tekstloze prentenboek wordt de opdracht gegeven "Neem hem bij het leeslint en wandel langs de groene paden naar zijn huisje." Uit de kaft kan men een klein rechthoekje drukken met een afbeelding van Pistache erop; dit stukje karton zit aan een lint in de boekrug bevestigd. Een bijzonder vormgegeven kijk-, zoek- en aftelboek. De illustraties zijn felgekleurde computerbeelden, die rijkelijk zijn gedecoreerd met fantasievolle losse fragmenten als beestjes, bloemetjes en kabouters: een feest voor het oog. Op elke openliggende bladzijde is wat nieuws te zien en ontdek je nieuwe bewoners van het Wiegelwoud. Op het achterplat staan suggesties voor het samen beleven van het boek, waarbij je je fantasie kunt laten gaan. Enige begeleiding en improvisatievermogen is gewenst. Aantrekkelijke uitgave met een stevige kartonnen kaft in een aparte kleurstelling en zwarte binnenplatten bezaaid met kleurrijke insecten. Esthetiek tot in ied…Lire la suite