Livre
Néerlandais

Kleuren

Een witte zwaan, een rood indiaantje en een grijze opwindvogel: herken je de kleuren van deze speelgoedfiguren? En kun je de taartjes terugvinden tussen al het gekleurde servies? Vierkant hardkartonnen aanwijsprentenboek met kleurenillustraties in retrostijl. Vanaf ca. 2 jaar.
Extra subject
prentenboeken, Boekbaby's
Titre
Kleuren
Auteur
Pieter Gaudesaboos
Langue
Néerlandais
Édition
1
Éditeur
Tielt: Lannoo, 2015
[14] p. : ill.
ISBN
9789401424295 (hardback)

Commentaires

Vierkant eerstewoordenboekje waarin het benoemen van kleuren centraal staat. Hoewel in de titel staat dat dit een speelgoedwoordenboekje is, is uit het merendeel van de illustraties niet direct af te leiden dat het hier om kinderspeelgoed gaat. Er zijn dierenprintjes afgebeeld, muziekinstrumenten en veelkleurig theeservies. Bij elke afbeelding staat in schreefloze letters de kleur benoemd die op de pagina centraal staat. Een met zorg vormgegeven boekje in retrostijl, met sfeervolle illustraties. Het kleurgebruik in jarenzeventigstijl is goed op elkaar afgestemd: aardse tinten gecombineerd met sprekende kleuren. Iedere illustratie is afgebeeld op een achtergrond met een fijn patroontje. In deze serie verschenen ook boekjes over tellen, dieren en voertuigen*. Een mooi vormgegeven, stevig kartonboekje, uitgevoerd met twee afgeronde hoeken en glanzend gelamineerd. Vanaf ca. 2 jaar.

Kleuren

Met de reeks 'mijn allerkleinste speelgoedwoordenboek' spreekt Pieter Gaudesaboos de allerkleinsten aan. Maar tegelijk ook de nostalgische volwassenen. Zoals in eerder werk liet hij zich inspireren door speelgoed uit de vorige eeuw: plastic indiaantjes bijvoorbeeld of de Fisher Price xylofoon . Waar hij dan op onnavolgbare wijze mee aan de slag gaat, met allerhande illustratie- en collagetechnieken en vooral het hem kenmerkende oog voor detail. Het resultaat is een bijzonder charmant kartonboekje over kleuren, met als uitsmijter een zoekplaat vol bijzonder kleurrijk servies en de vraag daartussen de taartjes te zoeken. Niet te missen, en dat voor nog geen 7 euro.