Livre
Néerlandais

Het boek van Mannetje Koek

Pieter Gaudesaboos (dessinateur), Lorraine Francis (auteur)
Public cible:
3-5 ans et plus
Genre:
Mannetje Koek is jarig en krijgt visite. Iedere keer als de deurbel gaat, brengt iemand een nieuwe verrassing mee. Hardkartonnen prentenboek in de vorm van een biscuitje met gekleurde illustraties in gemengde techniek. Vanaf ca. 4 jaar.
Titre
Het boek van Mannetje Koek
Dessinateur
Pieter Gaudesaboos
Auteur
Lorraine Francis
Langue
Néerlandais
Éditeur
Tielt: Lannoo, 2009
[14] p. : ill.
ISBN
9789020986440

Commentaires

MANNETJE KOEK Lorraine Francis & Pieter Gaudesaboos

Mannetje Koek schrijft een boek: hij wordt honderd en vindt dat het tijd wordt om werk te maken van zijn biografie: Het boek van Mannetje Koek. Dat stemt zijn vriendjes ongerust: want kastanje, schaal met erwtjes en bolletje kaas hebben allemaal wel wat op hun kerfstok en ze zijn bang dat Mannetje Koek dat aan de grote klok zal hangen. Daarom besluiten ze bij Mannetje Koek binnen te sluipen en zijn manuscript te stelen. Maar dat is buiten het boek van Mannetje Koek gerekend, want dat gaat er als de weerlicht vandoor. Ondertussen verliest het almaar letters, en op het eind is het leeg. Het klinkt allemaal onwaarschijnlijk, maar Lorraine Francis en Pieter Gaudesaboos maken er een spannend, en vooral oogstrelend boek van, vol details en visuele grapjes. Het boek in het boek, Het boek van Mannetje Koek, wordt ook apart verkocht. Het heeft de vorm van een petit-beurre en is een leuk verhaal voor jongere kinderen.

(boek, Lannoo, 15,95 euro. 5+; boek, Lannoo, 9,95 euro. 2+)

Lire la suite

Hardkartonnen prentenboek in de vorm van een langwerpig biscuitje over Mannetje Koek, zijn verjaardagsfeest en de visite. Mannetje Koek is een biscuitje op superdunne beentjes met laarzen aan. De gasten zijn Kastanje, Schaal met Erwtjes, papa en mama Koek en Bolletje Kaas. De kunstzinnige illustraties in gemengde technieken laten zich lezen als een soort stripverhaal, met twee of drie afbeeldingen onder elkaar tegen een witte achtergrond. De onderste illustratie op de rechterpagina bestaat telkens uit hetzelfde gestileerde huiskamerinterieur waarin zich steeds meer gasten verzamelen, belangrijk is het grote raam waardoor de kijker het silhouet van de naderende gast kan zien. In tegenstelling tot de gasten heeft de familie Koek geen gezicht; daardoor krijgt de kijker geen écht contact met de hoofdpersoon. De tekst bestaat uit een tot twee korte regels, grotendeels in vraag-en-antwoord-stijl, en is in wit, zwart of bruin weergegeven. Vraagwoorden (wie, wat, waarom) zijn onderstreept; na…Lire la suite

Het boek van Mannetje Koek

'Het boek van Mannetje Koek' vertelt over de verjaardag van Mannetje Koek. Telkens wanneer je het blad omslaat, komt er één van de genodigden aanbellen. “Wie zou dat zijn?” Door het gaasgordijn zie je de schimmen staan. Het zijn Kastanje, Schaal met Erwtjes, papa en mama Koek en Bolletje Kaas. Allemaal hebben ze een cadeau mee voor Mannetje Koek, iets dat hij heel erg leuk vindt. Plots gaat het licht uit. Mannetje Koek heeft zelf ook een verrassing voor zijn gasten... Dit bijzondere kartonboekje vindt zijn oorsprong in het grote boek 'Mannetje Koek schrijft een boek', maar het staat er ook los van en vertelt een herkenbaar verhaal over een verjaardagsfeestje. De herhaling is leuk, de illustraties schitterend en de vormgeving geweldig. Alleen al de koekjesvorm maakt dit geheel tot een boek om van te smullen.