Livre
Néerlandais

Donkere weg

Pieter Feller (auteur)
Dans la série:
Public cible:
15 ans et plus
Janneke's zus is jaren geleden vermoord en de dader is nooit gepakt. Als haar vader zijn eigen onderzoek door een hersenbloeding moet stopzetten, gaan Janneke en klasgenoot Ewoud verder en ontdekken nieuwe feiten.
Sujet
Gezin, Moorden
Titre
Donkere weg
Auteur
Pieter Feller
Langue
Néerlandais
Éditeur
Vianen: The House of Books, 2011
269 p.
ISBN
9789044331134 (paperback)

Commentaires

Janneke is zestien. Ze fietst elke dag naar school en komt zo dagelijks langs de plek waar haar zus, Froukje, zes jaar eerder werd vermoord. De dader is nooit gevonden, en de relatie van Jannekes ouders bleek niet opgewassen tegen zo veel verdriet. Waar Jannekes moeder het gemis een plaats wilde geven, blijft haar vader verbeten zoeken naar nieuwe aanwijzingen in het vastgelopen onderzoek. Dat moet hij na een zware hersenbloeding staken. Janneke neemt in een opwelling het onderzoek over en gaat, met de hulp van de plaatselijke pers, de confrontatie aan met de mogelijke dader. Hierbij wordt ze gesteund door haar klasgenoot Ewoud.
Pieter Feller valt met de deur in huis en confronteert de lezer al in het eerste hoofdstuk met de koelbloedige moord op Froukje. De rest van het verhaal speelt zich zes jaar later af. Het taalgebruik is vaak houterig, de dialogen wat stroef en daardoor ongeloofwaardig. Dat is jammer, want de plot bevat ook een heleboel sterke elementen. Zo wordt de ontdek…Lire la suite

Donkere weg

Janneke Beekmans neemt het besluit om het onderzoek naar de moordenaar van haar zus verder te zetten wanneer haar vader dit niet meer kan omdat hij getroffen werd door een hersenbloeding. Toen Janneke tien jaar was, werd haar zestienjarige zus Froukje vermoord op een donkere weg, een weg die Janneke zelf dagelijks moet nemen. De moordenaar werd nooit gevonden en haar vader bijt zich jarenlang vast in de zaak. Hierdoor komt het tot een echtscheiding tussen de ouders van Janneke. Als ze zelf zestien jaar is, krijgt haar vader een beroerte en wanneer ze zijn huis leegmaakt, besluit ze om zijn dossiers uit te pluizen en ervoor te zorgen dat de dader niet het gevoel krijgt dat hij zorgeloos kan blijven rondlopen. Vrij snel stuit ze op een geheim van haar vader maar daardoor wordt ze ook op een spoor gezet. Gelukkig krijgt ze de hulp en steun van haar klasgenoot Ewoud. Hun gezamenlijke zoektocht zorgt voor heel mooie maar ook spannende momenten samen.
Zeer vlot geschreven verhaal om i…Lire la suite