Livre
Néerlandais

Van In. Episode 3

Pieter Aspe (auteur)
Commissaris Van In krijgt te maken met een rechtse organisatie die Westerse waarden in ere wil herstellen en denkt Van In voor hun karretje te kunnen spannen.
Sujet supplémentaire
Van In, Pieter ; personage
Titre
Van In. Episode 3
Auteur
Pieter Aspe
Langue
Néerlandais
Éditeur
Brugge: Aspe NV, 2020 | Autres éditions
311 p.
ISBN
9789022337264 (hardback)

Commentaires

De Brugse commissaris Van In is na 39 boeken in 25 jaar en evenveel avonturen op rust gesteld en beleeft nu al zijn derde avontuur als gepensioneerde. Een rechtse organisatie wil de echte Westerse waarden in ere herstellen en denkt Van In voor hun karretje te kunnen spannen door hem wraak te laten nemen op de personen (een vastgoedmakelaar, een bankier, een jurist en enkele politici) die verantwoordelijk waren voor de moordpoging op zijn nieuwe vriendin. Zijn oude en dood gewaande rechterhand Versavel duikt weer op en is hun tussenpersoon. Van In wordt meegesleept in een gruwelijke afrekening en staat voor een moreel dilemma. Na de moord op een moslim die ze in zijn schoenen willen schuiven, wordt de ex- commissaris zelf opgejaagd wild voor de politie. De verschillende personages worden zwart-wit voorgesteld, de spanning wordt clichématig opgedreven naar een vergezochte ontknoping en de morele overwegingen hebben weinig diepgang. Aspe levert hier een vlot verteld verhaal af met pittig…Lire la suite

À propos de Pieter Aspe

CC BY-SA 3.0 - Image by PieterDP

Pieter Aspe (nom de plume de Pierre Aspeslag) est un écrivain belge de langue néerlandaise, né à Bruges le 3 avril 1953.

Biographie

Il fait ses études au Sint-Leocollege de Bruges. Il abandonne ses études de sociologie pour se marier.

Après celles-ci, il effectue de nombreux petits métiers : éducateur, négociant en vins, concierge de la célèbre basilique du Saint-Sang de Bruges, vendeur en grains et céréales, employé dans une entreprise textile et dans une caisse de mutualité, saisonnier à la police maritime et photographe !
Depuis 1996, il se consacre entièrement à l'écriture.

En 1976, il est candidat non élu au conseil communal de la ville de Bruges sur une liste Chrétiens démocrates.

Début août 2006, il est victime en pleine rue d'une …En lire plus sur Wikipedia