Livre
Néerlandais
De Brugse commisaris Van In en zijn rechterhand Versavel worden geconfronteerd met een zeer meedogenloze sadistische moordenaar, die het op hen persoonlijk gemunt lijkt te hebben.
Titre
(Pijn)³
Autre titre
(Pijn)3
Auteur
Pieter Aspe
Langue
Néerlandais
Édition
1
Éditeur
Antwerpen: Manteau, 2014
318 p.
ISBN
9789022329665 (hardback)

Commentaires

Sinds 1996 is dit het 34e deel in de serie van de Vlaamse auteur, met in de hoofdrol de Brugse commissaris Pieter van In en zijn rechterhand Guido Versavel. Ze worden geconfronteerd met een meedogenloze sadist, die dreigt een naamgenoot van Van In levend te villen en een naamgenoot van Versavel de spietsen. Uiteindelijk blijkt Hannelore, officier van justitie en echtgenote van Van In, het ware doelwit van de gruwelijke psychopaat. Samen met haar aan leukemie lijdende zoontje wordt ze ontvoerd. Als ze niet op tijd worden gevonden, wacht ook hen een zeer gruwelijk lot. Vlot leesbaar verhaal met veel actie, prima dialogen en overtuigende personages, al is het politieteam met vooral de kettingrokende en naar een Duvel verlangende Van In soms wat clichématig. Helaas een los eindje (waar is de verdwenen journalist). Schrijver ontving de Hercule Poirotprijs (beste Vlaamse misdaadroman) in 2001 voor zijn boek ‘Zoenoffer’ en in 2010 voor zijn gehele werk. Zijn boeken zijn in vele talen vertaal…Lire la suite

À propos de Pieter Aspe

CC BY-SA 3.0 - Image by PieterDP

Pieter Aspe (nom de plume de Pierre Aspeslag) est un écrivain belge de langue néerlandaise, né à Bruges le 3 avril 1953.

Biographie

Il fait ses études au Sint-Leocollege de Bruges. Il abandonne ses études de sociologie pour se marier.

Après celles-ci, il effectue de nombreux petits métiers : éducateur, négociant en vins, concierge de la célèbre basilique du Saint-Sang de Bruges, vendeur en grains et céréales, employé dans une entreprise textile et dans une caisse de mutualité, saisonnier à la police maritime et photographe !
Depuis 1996, il se consacre entièrement à l'écriture.

En 1976, il est candidat non élu au conseil communal de la ville de Bruges sur une liste Chrétiens démocrates.

Début août 2006, il est victime en pleine rue d'une …En lire plus sur Wikipedia

Suggestions