Livre
Néerlandais

Min 1

Pieter Aspe (auteur)
Het vaste trio, Van In, Versavel en Martens, wordt geconfronteerd met de bijna rituele moord op een oude rijke bankier. Het spoor leidt naar een Griekse terreurorganisatie en de voorzitter van de raad van bestuur van de Bilderberggroep. Een majoor bij de militaire inlichtingendienst biedt zijn hulp aan.
Titre
Min 1
Auteur
Pieter Aspe 1953-2021
Langue
Néerlandais
Titre parallèle
Min een
Édition
1
Éditeur
Antwerpen: Manteau Thriller, 2012
311 p.
ISBN
9789022327883 (paperback)

Plusieurs formats:

Commentaires

2 Boek - Pieter Aspe

Een bankier wordt dood aangetroffen in de tuin van een exclusief kasteelhotel. Van In en Versavel krijgen de verantwoordelijkheid over het moordonderzoek, dat hen leidt naar de al even machtige als obscure Bilderberg-groep.
Een kasteelmoord, terrorisme, de economische malaise in Europa en de op til lijkende Griekse tragedie: Aspe heeft voor 'Min 1' de actualiteit goed gevolgd. Zijn drang om zijn lezers in 300 bladzijden zoveel mogelijk informatie te verschaffen, gaat evenwel ten koste van de plot. Die hangt geregeld met haken en ogen aan mekaar. En ook het deus ex machina-procédé dat Aspe in zijn jongste boeken al meermaals uit de nood heeft geholpen, begint zijn spankracht te verliezen. 'Min 1' leest net iets te veel als de kruising tussen 'Economie voor dummies' en een luxereisbrochure.
De conciërge van kasteel Ten Berghe vindt op een ochtend in een bosje het lijk van graaf Hubert Snoy et d’Oppeurs. De moord lijkt meer op een soort executie. De vermoorde graaf zit met gespreide armen tegen een boom en midden in de handpalmen staat het woord 'Alecto' gekerfd. Het is de naam van één van de Erinyen of Furiën, wraakgodinnen uit de Griekse mythologie. Het is ook de naam van een pas opgerichte terreurorganisatie die tot doel heeft het onrecht te wreken dat Griekenland is aangedaan door Europa. Inspecteur Van In wordt gevraagd een discreet onderzoek in te stellen.
De vermoorde graaf is naast bankier ook een belangrijk adviseur bij het ministerie van Buitenlandse Zaken. Vrij vlug komt majoor Claus Zandvliet van de militaire inlichtingendienst zijn rol in het onderzoek opeisen. Verder blijkt dat de graaf lid was van de Bilderberggroep, een exclusieve club van invloedrijke mensen die jaarlijks bijeenkomen om de politieke en economische toestand in de wereld te bespreken. …Lire la suite
Eenendertigste deel in de serie politieromans rond de Brugse commissaris Van In en zijn assistent Guido Versavel, en onderzoeksrechter Hannelore Martens, het vaste trio in de misdaadromans van Pieter Aspe. In dit deel worden zij geconfronteerd met de bijna rituele moord op een oude rijke bankier. Het spoor leidt naar een Griekse terreurorganisatie en de voorzitter van de raad van bestuur van de Bilderberggroep. Een majoor bij de militaire inlichtingendienst biedt hulp aan. Volgens het beproefde recept geschreven policier met veel dialogen, humor, sympathieke en overtuigende, maar ook na zoveel delen wat clichématige hoofdpersonen. Van Aspe werd al meermalen genomineerd en bekroond voor zijn misdaadromans die ook verfilmd werden voor televisie. Gebonden, normale druk.

À propos de Pieter Aspe

CC BY-SA 3.0 - Image by PieterDP

Pieter Aspe (nom de plume de Pierre Aspeslag) est un écrivain belge de langue néerlandaise, né à Bruges le 3 avril 1953 et mort le 1er mai 2021 dans la même ville.

Biographie

Il fait ses études secondaires au Sint-Leocollege de Bruges. Il entame à l'université de Gand des études de sociologie qu'il abandonne aussitôt pour se marier.

Ensuite il exerce de nombreux métiers : éducateur, négociant en vins, vendeur en grains et céréales, employé dans une entreprise textile et dans une caisse de mutualité, saisonnier à la police maritime, photographe et enfin concierge de la célèbre basilique du Saint-Sang de Bruges, fonction qu'il occupe 12 ans pendant lesquels il se met à écrire pour se changer les idées.

En 1976, i…En lire plus sur Wikipedia