Livre
Néerlandais

De butlerknop

Pieter Aspe (auteur)

De butlerknop

Dans la série:
Genre:
Commissaris Van In en zijn echtgenote Hannelore, onderzoeksrechter, krijgen te maken met een netwerk van mensenhandelaars die minderjarige meisjes prostitueren.
Titre
De butlerknop
Auteur
Pieter Aspe
Langue
Néerlandais
Éditeur
Antwerpen: Aspe NV, 2017
319 p.
ISBN
9789022334393 (hardback)

Commentaires

Na de inbraak bij een vroegere minnaar voor compromitterende naaktfoto’s worden een vrouw en de beste vriend van haar zoon vermoord. De Brugse politie heeft geen aanwijzingen, tot blijkt dat er bij de inbraak USB-sticks verdwenen zijn met gegevens over een netwerk van mensenhandelaars die minderjarige meisjes prostitueren. Commissaris Van In en zijn echtgenote Hannelore, onderzoeksrechter, worden geconfronteerd met corrupte magistraten en een nietsontziende opdrachtgever die de grote middelen niet schuwt en enkele collega’s van Van In in de val laat lopen. Zelfs Van In en zijn naasten staan een tijdje later doodsangsten uit. Deze 39ste politieroman met het ons welbekende speurdersduo is een voltreffer vanaf de eerste hoofdstukken. Een aantal bizarre doden, veel actie, een tegenwerkende rechter en de nodige persoonlijke problemen van de agenten uit het team zorgen voor veel vaart. Dat dit verhaal volgens een herkenbare en beproefde succesformule is geschreven, mag de pret niet drukken…Lire la suite

À propos de Pieter Aspe

CC BY-SA 3.0 - Image by PieterDP

Pieter Aspe (nom de plume de Pierre Aspeslag) est un écrivain belge de langue néerlandaise, né à Bruges le 3 avril 1953.

Biographie

Il fait ses études au Sint-Leocollege de Bruges. Il abandonne ses études de sociologie pour se marier.

Après celles-ci, il effectue de nombreux petits métiers : éducateur, négociant en vins, concierge de la célèbre basilique du Saint-Sang de Bruges, vendeur en grains et céréales, employé dans une entreprise textile et dans une caisse de mutualité, saisonnier à la police maritime et photographe !
Depuis 1996, il se consacre entièrement à l'écriture.

En 1976, il est candidat non élu au conseil communal de la ville de Bruges sur une liste Chrétiens démocrates.

Début août 2006, il est victime en pleine rue d'une …En lire plus sur Wikipedia