Livre
Néerlandais

Verzwijg mij niet

Piet Baete (auteur)
Na ongenood op een feest bij de machtige familie De Greve te zijn geweest, wordt een man vermoord aangetroffen; de taak van de politie is niet zozeer de dader te zoeken, maar met bewijzen te komen.
Titre
Verzwijg mij niet
Auteur
Piet Baete
Langue
Néerlandais
Édition
1
Éditeur
Antwerpen: Manteau, 2011
391 p.
ISBN
9789022326039 (paperback)

Commentaires

De twintigers Gert-Jan, Louis, Vic en Simon zijn al jarenlang vrienden. Ze besluiten de zomer door te brengen in de villa van Simons schoonouders in het chique Knokke-Heist. Op een avond glippen ze binnen op een verjaardagsfeest bij de steenrijke en machtige familie De Greve in Het Zoute. Vic ontdekt er dat zijn knappe ex-vriendin Charlotte nu een relatie heeft met Nicolas, de verwende zoon des huizes, en wil haar terug. De volgende ochtend merken Gert-Jan, Louis en Simon dat hun vriend verdwenen is. Een dag later wordt Vics lijk verhakkeld teruggevonden in een paardenslachterij. Inspecteur Kamp, die het beu is om zich met burenruzies en weggelopen tieners bezig te houden, zet meteen zijn tanden in de zaak. Maar al gauw groeit de kwestie hem boven het hoofd en moet Kamp de hulp inroepen van zijn collega Briek Mulders, die even op non-actief gezet werd. Samen proberen de inspecteurs de moord op Vic te ontrafelen, ook al blijken De Greve's niet de meest behulpzame familie in Knokke-Heis…Lire la suite
Ongenood op een feest bij de machtige familie De Greve, ontmoet Vic zijn ex-vriendin Charlotte. Zij is nu de verloofde van zoon De Greve. Na het feest keert Vic terug om Charlotte opnieuw voor zich te winnen. Hij wordt echter vermoord teruggevonden. De politie heeft sterke vermoedens wie het gedaan heeft, maar heeft er een zware dobber aan dit te bewijzen. Er wordt een val gezet, met verstrekkende gevolgen. Het verhaal is vlot en makkelijk leesbaar geschreven. De politiepersonages in het boek verschenen ook in eerdere boeken van deze schrijver. In het verhaal wordt verwezen naar gebeurtenissen in deze eerdere boeken, maar dit is niet storend en het boek is zelfstandig leesbaar. Normale druk.