Livre
Néerlandais

De barbarenkoningin

Pierre Grimbert (auteur), Margreet Van Muijlwijk (traducteur)
De kinderen van Ji proberen te achterhalen hoe ze de demon Duyster kunnen verslaan en moeten daarvoor naar het eiland Ji.
Extra subject
fantasy
Titre
De barbarenkoningin
Auteur
Pierre Grimbert
Traducteur
Margreet Van Muijlwijk
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
La veuve barbare
Éditeur
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, © 2017
239 p.
ISBN
9789024572878 (paperback)

Commentaires

Dit is deel 2 in de serie ‘De kinderen van Ji’, een serie van de populaire Franse fantasyschrijver Pierre Grimbert (1970). Deze serie is het vervolg op de serie 'Het geheim van Ji'. In deel 1 'Het vergeten testament'* hebben de erven elkaar ontmoet en hun eerste slag geslagen en in dit deel gaan de erfgenamen van Ji op zoek naar de demon Duyster, om hem te verslaan. Daarvoor moeten ze terug naar het eiland waar alles begon, het eiland van Ji. Tijdens deze queeste lossen ze natuurlijk problemen op en verslaan ze een aantal vijanden. Wel komen er nieuwe bij. Bovendien komen ze erachter dat niet alle kinderen te vertrouwen zijn. Het boek is spannend tot de laatste bladzijde en met veel vaart geschreven. De vertaling is goed. Wel zou een redacteur geen overbodige luxe zijn want er staan veel kleine foutjes in het boek. Het boek is voorzien van stamboom, wat erg handig is. Voor een groot publiek, een bestseller in Frankrijk.

À propos de Pierre Grimbert

CC BY-SA 3.0 - Image by Grimbert

Pierre Grimbert, né le 23 septembre 1970 à Lille, est un éditeur et écrivain français, notamment de fantasy.

Biographie

Pierre Grimbert travaille quelque temps comme bibliothécaire, puis part à Bordeaux afin d’étudier les métiers de l’édition et de la librairie. En 1995, il écrit Le Secret de Ji. Six héritiers, le premier volume, est couronné du prix Julia-Verlanger 1997 et du prix Ozone 1997 du meilleur roman de fantasy francophone.

Son deuxième cycle est La Malerune, dont il n’a écrit que le premier tome. Les deux livres suivants de la série sont écrits par Michel Robert.

Pierre Grimbert écrit des livres fantastiques pour enfants, et des romans de fantasy. Il a créé en 2004 sa propre maison d’édition, les Éditions Octobre, en collaboration avec son épouse, l’écrivain Audrey Françaix.

En lire plus sur Wikipedia