Livre
Néerlandais

Het oude Griekenland

Philip Steele (auteur), Catalina Steenkoop (éditeur intellectuel)
Dans la série:
Public cible:
9-11 ans et plus
Ontdek wat er in het oude Griekenland gebeurde. Met aandacht voor o.a. de oorlog met Troje, het dagelijkse leven, de schone kunsten en de Olympische Spelen. Met veel levensechte 3D-kleurenillustraties. Vanaf ca. 11 jaar.
Titre
Het oude Griekenland
Auteur
Philip Steele
Éditeur intellectuel
Catalina Steenkoop
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Ancient Greece
Édition
1
Éditeur
Mechelen: Bakermat, 2011
48 p. : ill.
ISBN
9789054617693 (hardback)

Commentaires

In dit deel uit de serie ‘Navigators’* wordt een overzicht gegeven van de geschiedenis en cultuur van het oude Griekenland. In kort bestek wordt een veelheid aan onderwerpen behandeld, zoals de oorlog met Troje, de spartaanse opvoeding, de goden, het dagelijkse leven, de schone kunsten, de Olympische Spelen en de Griekse nalatenschap. Er zijn twintig - getitelde - hoofdstukken van een dubbele pagina, die ingeleid worden met een stukje algemene informatie. Centraal staan de 3D-kleurenillustraties van allerlei afmetingen die met diverse foto’s, prenten, oude kaarten en uitgelichte details deze turbulente wereld beeldend tot leven brengen. Getitelde blokjes tekst lichten het beeldmateriaal duidelijk toe en over de pagina’s verspreid staan kleurvlakken met specifieke weetjes, citaten en websites. Het taalgebruik vereist wel een bepaald leesniveau. Er is veel te bekijken en te beleven. Soms moet de uitgave een kwartslag gedraaid worden om de tekst te kunnen lezen. Met verklarende woordenli…Lire la suite

Het oude Griekenland

Dit boek biedt een levendige synthese van het oude Griekenland. Op een gedetailleerde kaart volgen een twintigtal hoofdstukken met nog een verklarende woordenlijst en een register achteraan. De auteur gaat chronologisch te werk en weidt onder meer uit over de godsdienst, oorlogen, het dagelijks leven, de spelen en de wetenschap. De helft van elke pagina bestaat uit tekst, omringd door kleurrijk beeldmateriaal, 3D-illustraties en internetlinks.
Vlot vertaald uit het Engels. De spelling van de eigennamen is niet consequent: bv. p. 37: Hippocrates van Kos. Op de achterflap is er sprake van keizers (!) van Griekenland.