Het verhaal van de relatie tussen schrijver Ernest Hemingway en journaliste Martha Gellhorn in de jaren 1936-1945.
Sujet supplémentaire
2 sterren (Filmmagie)
Titre
Hemingway & Gellhorn
Autre titre
Hemingway and Gellhorn
Directeur
Philip Kaufman
Compositeur
Javier Navarrete
Acteur
Nicole Kidman Clive Owen
Langue
Anglais
Éditeur
HBO, 2012
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2012
Durée
155 min.
Note
Taalkeuze: Engels, Frans, Spaans, Hongaars, Pools Ondertiteling: Nederlands, Frans, Spaans, Portugees, Deens, Zweeds, Noors, Fins, Roemeens, Hongaars, Pools, Turks, Engels voor slechthorenden
EAN
5051888149669

Commentaires

Een biografische film uit 2012 van Philip Kaufman (The unbearable lightness of being; Henry & June) met topacteurs Nicole Kidman en Clive Owen. Journaliste en oorlogscorrespondente Martha Gellhorn en schrijver Ernest Hemingway ontmoeten elkaar voor het eerst in 1936 in Florida. Enige tijd later komen ze elkaar opnieuw tegen in een hotel in Spanje, waar ze zijn om de Spaanse Burgeroorlog te verslaan. Gellhorn wordt Hemingways derde vrouw, ze hebben een gepassioneerd en tumultueus huwelijk, todat Gellhorn in 1945 de scheiding aanvraagt. Het verhaal speelt zich voor een groot deel af in Spanje, maar ook in andere oorlogsgebieden zoals China en Europa en wordt in terugblikken verteld door Gellhorn als oude vrouw. De film wordt kritisch besproken door de Amerikaanse recensenten: te lang, melodramatisch, dialogen niet geloofwaardig, maar ook een boeiend verhaal over een gedoemde liefde. Kidman en Owen waren beide genomineerd voor een Golden Globe en een Prime Time Emmy. Uitgezonden door HBO…Lire la suite

À propos de Philip Kaufman

CC BY-SA 3.0 - Image by Gorup de Besanez

Philip Kaufman est un réalisateur, scénariste et producteur américain né le 23 octobre 1936 à Chicago, Illinois (États-Unis).

Biographie

Il est particulièrement connu pour avoir contribué à la création du personnage d'Indiana Jones avec George Lucas.

Filmographie

Comme réalisateur

  • 1965 : Goldstein
  • 1967 : Fearless Frank
  • 1972 : La Légende de Jesse James (The Great Northfield Minnesota Raid)
  • 1974 : The White Dawn
  • 1978 : L'Invasion des profanateurs (Invasion of the Body Snatchers)
  • 1979 : Les Seigneurs (The Wanderers)
  • 1983 : L'Étoffe des héros (The Right Stuff…En lire plus sur Wikipedia