DVD
Anglais

Fievel in het Wilde Westen

Phil Nibbelink (directeur), Simon Wells (directeur), James Horner (compositeur)
De muis Fievel wordt naar het westen van Amerika gelokt, waar hij alles in het werk stelt om niet als muisburger te eindigen
Titre
Fievel in het Wilde Westen
Directeur
Phil Nibbelink Simon Wells
Compositeur
James Horner 1953-2015
Titre uniforme
An American tail : Fievel goes West
Langue
Anglais
Éditeur
Universal, 2005
1 dvd-video
Date d'enregistrement
1991
Durée
ca. 70 min.
Note
Taalkeuze: Engels, Nederlands, Frans, Duits, Italiaans, Spaans
EAN
5050582321906

Commentaires

Amerikaanse animatiefilm uit 1991 onder regie van Phil Nibbelink en Simon Wells. Vervolg op 'Avontuur met een staartje'. Het muisje Fievel Muiskevitz en zijn familie merken dat het leven in Amerika niet over rozen gaat. Door een sluwe kat worden ze onder valse voorwendselen naar het westen gelokt. Fievel, zijn katvriend Tiger en zijn idool de sherrif Wylie Burp zetten echter alles in het werk om te voorkomen dat ze als muisburgers eindigen. Joyce Roodnat (NRC) is niet zo te spreken over deze film. Ze vindt o.a. het verhaaltempo erg hoog, en een overdaad aan dreiging en geweld. Alleen de Nederlandse nasynchronisatie noemt ze geslaagd. De film was echter een groot succes in de bioscopen en de kinderen vinden het prachtig. De Speelfilmencyclopedie schrijft: 'Spektakel-animatie uit de stal van producent Steven Spielberg. Sympathiek kat-muis-en hond verhaal (...). Onderhoudend kijkvoer, aardige verbale en visuele grappen maken deze tekenfilm-'western' ook voor volwassenen prettig.' 3 sterren.

À propos de Phil Nibbelink

CC BY-SA 3.0 - Image by Phil Nibbelink

Phil Nibbelink est un réalisateur, scénariste et animateur américain.

Carrière

Débuts chez Disney

Phil Nibbelink est un animateur américain qui fait ses études au California Institute of the Arts, institut fondé par Walt Disney. Au sein de cet établissement, il prend part au Disney Animation Program et intègre les studios de Walt Disney Pictures en 1978. Il est alors stagiaire auprès d'Eric Larson et effectue ses premiers travaux comme animateur sur le film Rox et Rouky (The Fox and the Hound),. Sur ce film, Dave Smith y voit les « premiers efforts des futurs grands animateurs ».

Nibbelink travaille pour Disney pendant dix ans comme …En lire plus sur Wikipedia