Livre
Néerlandais

Vaarwel mijn liefste

Petra Nemcova (auteur), Jane Scovell (auteur)
Persoonlijk relaas van een vrouw over haar carrière als fotomodel en over haar vriend, die om het leven kwam bij de tsunami van 26 december 2004.
Titre
Vaarwel mijn liefste
Auteur
Petra Nemcova Jane Scovell
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Love always, Petra
Éditeur
Vianen: The House of Books, 2006
223 p. : ill.
ISBN
90-443-1657-5 9789044316575

Commentaires

Een meisje, afkomstig uit een arm gezin in het voormalige Oostblok, ontpopt zich dankzij een talentenjacht tot een veelgevraagd en goedbetaald fotomodel, reist de hele wereld af en verliest tenslotte haar geliefde en bijna haar eigen leven tijdens de tsunami in Thailand. Dit is het ongelooflijke levensverhaal van Petra Nemcova, dat hier op een ondanks alles geloofwaardige en plezierig leesbare manier wordt verteld. Een serie foto's van Nemcova, haar familie en vrienden in verschillende periodes van haar leven maakt het beeld compleet. Met name de beschrijving van Nemcova’s ervaringen tijdens en vlak na de tsunami zijn lezenswaard, evenals haar beschrijving van (ook) de negatieve kanten van het leven als fotomodel. Een boek dat, zowel door de thematiek als door de prettig toegankelijke stijl, een groot lezerspubliek zal boeien.

À propos de Petra Nemcova

CC BY-SA 4.0 - Image by Georges Biard

Petra Němcová est un mannequin et animatrice de télévision tchèque, née le 24 juin 1979 à Karviná. Elle est notamment connue pour ses apparitions dans la swimsuit issue du magazine américain Sports Illustrated, dont elle a fait la couverture en 2003.

Biographie

Carrière de mannequin

Carrière télévisuelle

Depuis le 13 juillet 2007, elle présente une émission de télé-réalité sur la chaîne TLC, intitulée A Model Life (en), dans laquel…En lire plus sur Wikipedia