Livre
Néerlandais

Kleine muis zoekt een huis

Petr Horáček (auteur)

Kleine muis zoekt een huis

Dans la série:
Public cible:
3-5 ans et plus
Genre:
De appel die Kleine Muis vindt, past niet in zijn holletje en daarom gaat hij op zoek naar een groter huis. Prentenboek met grote illustraties in kleur. Vanaf ca. 3 jaar.
Sujet
Wonen
Titre
Kleine muis zoekt een huis
Auteur
Petr Horáček
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
A new house for mouse
Éditeur
Haarlem: Gottmer/Becht, 2018
[25] p. : ill.
ISBN
9789025740870 (hardback)

Commentaires

Dit prentenboek trekt meteen de ogen, én de handen, met zijn aanstekelijke kleuren en composities, met zijn robuste kaft van dik karton, met het grote gat in het voorplat waar je meteen je hand in wil stoppen. Eens geopend, word je geconfronteerd met een vrolijk op bed springende muis tegen een massieve, donkere, webachtige achtergrond. De visuele sensatie in dit boek is direct en overweldigend, maar smaakvol. Het kijken wordt steeds gecombineerd met het handwerk, want om de twee pagina's komt er een steeds groter gat in het blad, dat telkens een trompe-l'oeil bevat, in de twee richtingen.

Die gaten zijn holen. De muis is namelijk op zoek naar een nieuw hol dat groot genoeg is voor de appel die ze gevonden heeft. Maar bij de mol, het konijn en de das is er geen plaats meer, en bij de beer, waar ze wel welkom is, wil ze al niet meer binnen. Intussen heeft ze steeds hapjes genomen uit de appel, zodat die nu binnen kan in een klein, leeg hol, dat de muis niet herkent als haar eige…Lire la suite
Als Kleine Muis een grote, rode appel vindt, past deze niet in haar holletje en daarom gaat ze op zoek naar en grotere woning. Maar elk hol is bewoond en niet groot genoeg voor de eigenaar, zijn spullen, Kleien Muis en haar appel. Onderweg krijgt ze honger en neemt telkens hapjes uit haar appel. Als ze tenslotte een leeg hol vindt waar het appelklokhuis precies in past, blijkt het haar eigen woning te zijn. Bijna vierkant prentenboek met vrij donkere illustraties over de volle dubbele pagina, waarin de personages zijn uitgelicht. Kleuren, houdingen en gezichtsuitdrukkingen zijn expressief en een lust om naar te kijken. Er is gebruikgemaakt van een gemengde techniek, waaronder collage. Om de andere pagina plus het omslag heeft een doorkijkje in het net ontdekte, nieuwe hol. De tekst is in een grote, schreefloze letter gezet in een lichter deel van de plaat, soms in een gekleurde letter als het perspectief vanuit de holen is en de omgeving derhalve donker is. Het stevige papier is glanz…Lire la suite

Kleine Muis zoekt een huis

Op een dag ziet kleine Muis een dikke rode appel voor haar holletje liggen. Ze probeert hem binnen te trekken maar haar hol is te klein. Dus gaat muis op zoek naar een groter hol. Ze klopt vruchteloos aan bij de mol, het konijn, de das en tenslotte bij de beer. Die ziet een muis in zijn hol wel zitten. Maar Muis denkt dat ze dat toch best niet doet. Onderweg van het ene hol naar het andere heeft ze honger gekregen en verschillende keren van de appel gebeten. Die is ondertussen behoorlijk kleiner geworden. Dus als Muis weer bij haar eigen holletje aankomt, kan de appel er gemakkelijk in. Dit leuke stapelverhaaltje in bonte kleuren heeft ook regelmatig doorkijkgaatjes, je kan vanuit elk hol naar Muis kijken. Peuters kunnen zich verkneukelen in de alsmaar kleiner wordende appel van Muis. Dit is een leuk voorleesboek voor heel jonge kindjes.