DVD
Anglais

A dog named Christmas

Peter Werner (directeur), Greg Kincaid (antécédent bibliographique), Jeff Beal (compositeur)
Een 20-jarige jongen met lichte verstandelijke beperking mag van zijn vader meedoen met een actie van het asiel: adopteer een hond voor kerstmis. Maar als hij de hond na kerst terug moet brengen, blijkt deze een eigen wil te hebben.
Sujet supplémentaire
KER, Kerstfilms
Titre
A dog named Christmas
Directeur
Peter Werner
Antécédent bibliographique
Greg Kincaid
Compositeur
Jeff Beal 1963-
Acteur
Bruce Greenwood Linda Emond Noel Fisher
Langue
Anglais
Éditeur
Dutch Filmworks, 2012
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2009
Durée
91 min.
Note
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
8715664101483

Commentaires

Amerikaanse tv-film uit 2009 van Peter Werner. De 20-jarige Todd (Noel Fisher) is de jongste zoon van het echtpaar McCray. Hij is licht verstandelijk gehandicapt en helpt zijn vader op de boerderij in Kansas. Todd is gek op dieren en wil dolgraag een hond, maar zijn vader is er tegen. Wanneer het asiel een speciale actie organiseert, waarbij mensen op proef een hond kunnen adopteren voor de kerstdagen gaat Todd’s vader overstag. Todd krijgt een labrador, die hij ‘Christmas’ noemt, en neemt zich voor nog meer honden uit het asiel aan een liefdevol huis te helpen. Brian Lowry (Variety, 24-11-’09) schrijft: ‘(…) 'A dog named Christmas' offers no surprises, but then again, that’s not the intent. It’s rather the kind of movie that turns up sparingly these days, especially on broadcast TV – one that makes you want to curl up next to a friend on a chilly night, and scratch him behind the ears.’ IMDb waardering: 7,4.

À propos de Peter Werner

Peter Werner est un réalisateur et producteur américain, né le 17 janvier 1947 à New York (États-Unis). Il s'agit du frère de Tom Werner, également producteur.

Filmographie

comme réalisateur

  • 1971 : Hidden and Seeking
  • 1976 : In the Region of Ice
  • 1978 : Battered (TV)
  • 1979 : Aunt Mary (TV)
  • 1980 : Barn Burning (TV)
  • 1981 : Prisoners
  • 1982 : Don't Cry, It's Only Thunder
  • 1984 : L'École des héros (Hard Knox) (TV)
  • 1984 : I Married a Centerfold (en) (TV)
  • 1985 : Sins of the Father (TV)
  • 1986 : Outlaws En lire plus sur Wikipedia