Livre
Néerlandais

Dodelijke affaire

Peter James (auteur), Lia Belt (traducteur)
Roy Grace, hoofd van de recherche in Brighton, is op zoek naar een zekere Jodie van wie wel erg veel rijke oudere echtgenoten plotseling overlijden, maar die ook gezocht wordt door de Russische maffia.
Titre
Dodelijke affaire
Auteur
Peter James 1948-
Traducteur
Lia Belt
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Love you dead
Éditeur
Utrecht: De Fontein, 2017
397 p. : kaarten
ISBN
9789026142796 (paperback)

Commentaires

Deel in de serie rondom Roy Grace, hoofd van de recherche in Brighton. Een dame uit Brighton is zelden thuis. Zij zwerft over de wereld op zoek naar rijke alleenstaande mannen met wie ze na een korte verloving trouwt en die daarna plotseling om het leven komen. Uiteraard een handje geholpen door deze Jodie met veel verschillende achternamen. Maar nu heeft ze na een nachtelijk avontuurtje niet alleen geld maar ook een usb-stick van de Russische maffia in handen gekregen. Dus niet alleen Roy Grace, maar ook een huurmoordenaar van de maffia is naar haar op zoek. Roy Grace heeft ook persoonlijke problemen: zijn spoorloos verdwenen eerste vrouw is na twaalf jaar opgedoken en ligt zwaar gewond in een ziekenhuis in München, net nu hij zich gelukkig voelt met zijn nieuwe vrouw en hun zoontje. De thrillers van Peter James (1948) zijn steeds knap in elkaar gestoken met vele lijnen in die plot die uiteindelijk verrassend bij elkaar komen. Geen spectaculaire acties, maar fijntjes getekende karakt…Lire la suite

À propos de Peter James

CC BY-SA 3.0 - Image by Georges Seguin (Okki)

Peter James, né le 22 août 1948 à Brighton, dans le comté du Sussex de l'Est, est un écrivain, scénariste et producteur de cinéma britannique, auteur de roman policier et de fantastique.

Biographie

Fils de Cornelia James, gantière de la reine Élisabeth II, Peter James fait ses études à Charterhouse School et à la Ravensbourne Film School. Il passe ensuite plusieurs années aux États-Unis, où il travaille comme producteur de cinéma et comme scénariste. Certains de ses scénarios sont des adaptations de ses propres œuvres pour la télévision. Aujourd’hui, il vit à Ditchling, dans le Sussex de l'Ouest, et à Notting Hill, un quartier de Londres.

En littérature, à partir de 1981, il publie une trentaine de romans appartenant aux genres policier, fantastique et d'horreur, traduits en quelque 29 langues. À partir de 2005, il crée le commi…En lire plus sur Wikipedia