Livre
Néerlandais

De dood voor ogen

Peter James (auteur)

De dood voor ogen

Dans la série:
Genre:
Een sympathieke detective wordt geconfronteerd met een verminkt vrouwenlijk en raakt daardoor verzeild in een internetwereld waarin de misdaad bloeit.
Titre
De dood voor ogen
Auteur
Peter James 1948-
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Looking good dead
Éditeur
Baarn: De Fontein, 2008
461 p.
ISBN
9789026123849

Commentaires

Tom Bryce vindt op de trein een door een medepassagier achtergelaten cd die hij, bij nader inzien, beter niet had bekeken. Hij bevat nl. beelden waarop een kanppe jonge vrouw gruwelijk wordt vermoord. Wat hij niet weet is dat hij ook sporen nagelaten heeft op zijn PC, waardoor de organisatie achter zijn mailadres komt. Hun waarschuwingen de politie niet te contacteren slaat hij in de wind. Wanneer zijn eigen dood en die van vrouw en kinderen op het internet aangekondigd wordt breekt de echte paniek los.

Inspecteur Ray Grace is al een tijdje bezig met het zoeken naar de moordenaar van enkele jonge vrouwen en ziet misschien een verband met de zaak Bryce. Beide zaken komen in een stroomversnelling wanneer de vrouw van Bryce verdwijnt. Ondertussen weet iedereen maar al te goed dat de snuffmovie-organisatie ernstig te nemen is en het moorden niet schuwt.

Dit is al het tweede boek van de Engelse auteur James met Roy Grace in de hoofdrol en zijn 13de in het totaal. Het verhaal…Lire la suite
Het tweede boek, na 'Doodsimpel', met inspecteur Roy Grace van de politie in Brighton in de hoofdrol. De politieman staat voor een groot raadsel wanneer het zwaar verminkte lijk van een jonge vrouw wordt gevonden waarin een scarabee is verstopt. Vervolgens verdwijnt ook nog een jong echtpaar na de vondst van een cd die toegang geeft tot een film waarop de slachtpartij is geregistreerd. Het politieteam tast alle mogelijkheden af terwijl het vermoorden van het echtpaar op het internet wordt aangekondigd voor de liefhebbers van 'snuffmovies'. Een op verschillende momenten walgelijke misdaadroman waarin ongeveer elk kort hoofdstuk eindigt met een spanning oproepende 'cliffhanger'. Zeer dynamisch en actievol maar ook voorzien van de nodige extra dimensies ter inkleuring van het karakter van de sympathieke politieman. Paperback, normale druk.

À propos de Peter James

CC BY-SA 3.0 - Image by Georges Seguin (Okki)

Peter James, né le 22 août 1948 à Brighton, dans le comté du Sussex de l'Est, est un écrivain, scénariste et producteur de cinéma britannique, auteur de roman policier et de fantastique.

Biographie

Fils de Cornelia James, gantière de la reine Élisabeth II, Peter James fait ses études à Charterhouse School et à la Ravensbourne Film School. Il passe ensuite plusieurs années aux États-Unis, où il travaille comme producteur de cinéma et comme scénariste. Certains de ses scénarios sont des adaptations de ses propres œuvres pour la télévision. Aujourd’hui, il vit à Ditchling, dans le Sussex de l'Ouest, et à Notting Hill, un quartier de Londres.

En littérature, à partir de 1981, il publie une trentaine de romans appartenant aux genres policier, fantastique et d'horreur, traduits en quelque 29 langues. À partir de 2005, il crée le commi…En lire plus sur Wikipedia