Daisy
Néerlandais

De eindigheid der dagen

Peter Hobbs (auteur)
Een jonge Engelse smid trekt rond 1870 als methodistisch lekenprediker langs afgelegen dorpjes in Cornwall als zijn geloofsovertuiging aan het wankelen raakt.
Titre
De eindigheid der dagen
Auteur
Peter Hobbs
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The short day dying
Distributor
Brussel: Luisterpunt, 2007
1 cd
Durée
07:16

Commentaires

De Methodistische lekenprediker en leerling-smid Charles Wenmouth (27) denkt over zijn leven in de vier seizoenen van 1870 in Quethiock, een dorpje in het oosten van Cornwall. Zijn vader stierf jong en hijzelf verloor het geloof in God, maar enkele jaren geleden vond God hem. Hij is bijna aan het eind van zijn leertijd in de smidse, waar hij zes dagen per week werkt, loopt in zijn vrije tijd grote afstanden om diensten te leiden en mensen pastoraal bij te staan. Een eigen gezin lijkt ver weg, wel is hij verliefd op de blinde Harriet, die al lang ziek is en in het najaar sterft. Dan wordt hij zelf ziek en wordt zijn geloof tot het eind van het jaar op de proef gesteld. Deze debuutroman van Hobbs (1973), geïnspireerd door dagboeken van zijn betbetovergrootvader, werd lovend besproken en bekroond met de 2005 Whitbread First Book Award. In een ogenschijnlijk onhandige stijl volgt hij de gedachten van Charles en geeft zo een indringend beeld van hem en zijn leven. Heel boeiend, vooral voor…Lire la suite

À propos de Peter Hobbs

Peter Hobbs, né le 18 ou 19 janvier 1918 à Étretat (France) et mort le 2 janvier 2011 à Santa Monica (Californie), est un acteur américain.

Biographie

Filmographie

  • 1945 : I Live in Grosvenor Square
  • 1949 : Frontières invisibles (Lost Boundaries) de Alfred L. Werker : Eddie Clark
  • 1954 : The Secret Storm (série télévisée) : Peter Ames #1 (1954-1962) (original cast)
  • 1964 : À bout portant (The Killers) : Instructor
  • 1964 : The New Interns : Dr Duane
  • 1964 : Prête-moi ton mari (Good Neighbor Sam) : Phil Reisner
  • En lire plus sur Wikipedia