Livre
Néerlandais

Tijdlijn : een reis door de geschiedenis

Peter Goes (auteur), Sylvia Vanden Heede (auteur)

Tijdlijn : een reis door de geschiedenis

Public cible:
9-11 ans et plus
Maak een reis door de wereldgeschiedenis, van de dinosaurussen tot de Romeinen, ridders tot de huidige tijd met de Arabische lente en de vluchtelingenstroom. Grote uitgave met paginagrote gedetailleerde kleurenillustraties. Vanaf ca. 12 t/m 15 jaar.
Sujet
Geschiedenis
Titre
Tijdlijn : een reis door de geschiedenis / teksten Peter Goes en Sylvia Vanden Heede ; vormgeving Peter Goes
Auteur
Peter Goes Sylvia Vanden Heede
Langue
Néerlandais
Éditeur
Tielt: Lannoo, 2015
[72] p. : ill.
ISBN
9789401426282 (hardback)

Commentaires

Een reis door de geschiedenis in een boek: kan dat? Het lijkt er wel op. In dit boek, groter dan A4-formaat, is elke dubbele pagina gevuld met een kleurenillustratie die in een vloeiende beweging is neergezet. Onder of boven aan de pagina staat een toelichting op de periode die verbeeld wordt. Naast de illustraties staan steeds korte opmerkingen. Er staan platen in over o.a. het dinosaurustijdperk, het oude Rome, de middeleeuwen, over het Ottomaanse rijk, China en de Azteken. De gedetailleerde tekeningen staan op een pastelkleurige achtergrond en hebben als grondtoon zwart. Daarbinnen worden sommige onderdelen met extra kleur belicht. De periode 2000-2010 gaat bijvoorbeeld over de aanslag op de Twin Towers maar ook over social media en de Arabische lente. Het tijdvak 2010 tot nu kenmerkt zich door o.a. bestrijding van het terrorisme en de vluchtelingenstroom. Het boek is dus heel actueel. Jammer dat de platen wat somber aandoen, meer kleur had het boek aantrekkelijker gemaakt. Leren w…Lire la suite

Tijdlijn

Zin in een reis door de geschiedenis van onze aardbol? Dan heb ik fantastisch nieuws: je hoeft er geen dure (tot nu toe volkomen onbestaande) tijdreiscapsule voor te kopen! De Vlaamse illustrator Peter Goes heeft er met dit grootformaat prentenboek voor gezorgd dat jong en oud voortaan vanuit hun luie zetel de hele wereldgeschiedenis kunnen volgen. En hoe! De zin om op verkenning te gaan krijg je al vanaf de eerste dubbele pagina. Van bij het begin dus, en dat is de oerknal. Zoals bekend is het tijdens die 'big bang' dat materie en tijd ontstonden. Goes stelt dit voor als een langgerekte, zwarte strook die doorheen het hele boek loopt. Op en rond die tijdlijn plaatst de getalenteerde tekenaar de geschiedenis in beeldverhaal. Dinosaurussen, Vikingen, de Ming-dynastie, de Russische revolutie, de ruimtevaart… alle heerschappijen, tijdperken en hun verschillende mijlpalen passeren de revue. In adembenemend mooie illustraties reis je door de tijd, tot en met de jaren 2010.

Ge…Lire la suite