Livre
Néerlandais

Het gezonken galjoen

Peter Dennis (dessinateur)

Het gezonken galjoen

Dans la série:
Public cible:
9-11 ans et plus
Met met veel tekeningen in kleur wordt de geschiedenis verteld van een Spaans schip vanaf de bouw en het tot zinken brengen door piraten in de 17e eeuw tot de herbouw in de 20e eeuw. Vanaf ca. 11 jaar.
Titre
Het gezonken galjoen
Dessinateur
Peter Dennis
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Shipwreck
Éditeur
Sans lieu de publication: Casterman, 2003
30 p. : ill.
ISBN
90-303-1527-X

Commentaires

In 1630 bouwden de Spanjaarden een galjoen. Tijdens haar eerste reis naar de Cariben werd het schip door piraten overvallen en tot zinken gebracht. In 1632 probeerden de Spanjaarden met duikers delen van de schat te redden. Het schip werd in 1980 opnieuw door duikers bezocht, dit keer door archeologen, met gevolg dat er nu een replica van het schip te bezichtigen is in Spanje. Het boek vormt een tijdreis waarin het verhaal van het galjoen tot aan de replica verteld wordt. De reis is verdeeld in twaalf stappen ter grootte van een dubbele pagina. De tekst is boeiend en staat steeds in prachtige paginagrote kleurenillustraties. De pagina’s bevatten een tab met daarop de tijdsaanduiding, die van enkele minuten naar eeuwen kan verspringen. De achterkant van deze tabs is gebruikt voor extra informatie. Een mooi en verzorgd boek (groot formaat, harde kaft). De illustraties zitten vol humor en zijn een lust voor het oog. Behalve educatief ook lekker spannend. Geschikt voor werkstukken en spre…Lire la suite

À propos de Peter Dennis

Peter Dennis est un acteur britannique né à Dorking le 25 octobre 1933 et mort le 18 avril 2009 à Los Angeles en Californie.

Biographie

Filmographie

Cinéma

Télévision

Jeu-vidéo

  • 2005 : Psychonauts : Collie

Liens externes

  • (en) Peter Dennis sur l’Internet Movie Database