Livre
Néerlandais

Saar en de sint

Pauline Oud (auteur)

Saar en de sint

Public cible:
3-5 ans et plus
Saar is een beetje zenuwachtig, want Sinterklaas is in het land. Ze zet voor het eerst haar schoen en helpt met de klas versieren. Zal Sint Saar niet vergeten zijn? Prentenboek met paginagrote, kleurrijke illustraties. Vanaf ca. 3 jaar.
Titre
Saar en de sint
Auteur
Pauline Oud
Langue
Néerlandais
Édition
1
Éditeur
Hasselt: Clavis, 2014
[30] p. : ill.
ISBN
9789044822427 (hardback)

Commentaires

Het is bijna Sinterklaas. Saar is best wel een beetje zenuwachtig. Zouden Sint en Piet haar schoen wel zien staan en zouden ze op school komen? Daarom zingt Saar heel veel en heel hard, maakt de mooiste tekeningen, de prachtigste mijter en versiert ze samen met juf de klas. En weet je wat? Sint en Piet komen op school en laten een zak vol cadeautjes voor Saars deur staan. Zesde deel uit de serie prentenboeken over Saar. Heerlijk, zeer herkenbaar verhaal over Sint en Piet die bij jonge kinderen zorgen voor de nodige kriebels in de buik. Kleurrijke, perfect passende illustraties, met af en toe gephotoshopt materiaal voor trui, blouse of stoel, over een dubbele pagina met een steeds wisselende achtergrondkleur. De in vlotte stijl geschreven tekst is vrij lang, maar goed aangepast aan de doelgroep. Achterin een simpel recept voor het bakken van pepernoten en instructies voor het knutselen van een mijter. Er bestaan heel veel boeken over Sint en Piet, maar dit is een uitgave die er, door a…Lire la suite

Saar en de sint

Saar heeft al een mooie prent gekleurd voor de Sint. Ze stopt hem in haar schoen want de Sint komt vannacht. 's Anderendaags liggen er potloden in haar schoen. De Sint is dus in het land. In de klas mag Saar een mijter knutselen. De andere kinderen maken slingers en kleine stoombootjes om de klas op te vrolijken. De Sint gaat rond in de school van klas naar klas. Hij vertelt een verhaal en de Pieten strooien pepernoten in het rond. Thuis bakt Saar met haar mama speculaas en pepernoten. Saar wacht vol ongeduld op de cadeautjes die de Sint vannacht gaat brengen. Een wel erg traditioneel sinterklaasverhaal voor peuters en jonge kleuters. De illustraties zijn duidelijk maar weinig verrassend. Het recept voor de pepernoten en de knutseltip om een mijter te maken, krijg je er nog bij.