Livre
Néerlandais

Eendjes voeren met Fien en Milo

Pauline Oud (auteur)

Eendjes voeren met Fien en Milo

Dans la série:
Public cible:
0-2 ans et plus
Genre:
Konijn Fien en muis Milo gaan eendjes voeren in het park. Maar in het park staan ook allerlei speeltoestellen. Hebben ze nog wel tijd voor de eendjes? Prentenboek met grote illustraties in heldere kleuren. Vanaf ca. 2 jaar.
Titre
Eendjes voeren met Fien en Milo
Auteur
Pauline Oud
Langue
Néerlandais
Éditeur
Hasselt: Clavis, 2009
[26] p. : ill.
ISBN
9789044810776 (hardback)

Commentaires

Eendjes voerenvan Pauline Oud begint met Fien en Milo die zich klaarmaken om naar buiten te gaan. Ze kiezen de juiste jas en passende laarzen uit. Samen gaan ze op zoek naar eten voor de eenden. Als dat gebeurd is, gaan ze op pad. De vijver ligt in een park met allerlei speeltoestellen. Wordt het eendjes voeren of spelen? Eerst spelen natuurlijk, nadien de eendjes voeren.
Het boekje springt meteen in het oog door de groene cover. De tekeningen en de mooie kleuren zijn verfrissend en zorgen ervoor dat je blijft bladeren. Het boekje heeft dikke glanzende bladzijden met tekst in een behoorlijk groot lettertype, wat het voorlezen gemakkelijker maakt. De tekst en de illustraties vullen elkaar perfect aan. De tekeningen zijn heel duidelijk en zwart omrand. Het is wel opletten geblazen, want niet alles wat gebeurt, staat beschreven in het verhaal, waardoor de plot een onverwachte ontknoping kent. De verrassing is groot wanneer je de laatste bladzijde bereikt. Hierna zal je zeker op…Lire la suite
Konijn Fien en muis Milo gaan eendjes voeren. De vijver ligt in een park waar ook een wip is en een glijbaan en nog veel meer. De eenden moeten dus lang wachten op hun eten, maar als het dan zo ver is, is het brood... weg. Onafhankelijk te lezen deel uit de serie over Fien en Milo*. De lezer moet heel goed opletten om te begrijpen waarom het brood er aan het eind van het verhaal niet meer is. Vrij veel (zes tot acht regels) vlot leesbare tekst in duidelijke zwarte letter. Eenvoudige, duidelijke, kleurrijke vetkrijtillustraties, meestal over de hele bladzijde, die het verhaal prima weergeven; de achtergrondkleur verandert steeds. Op de eerste pagina's moet de lezer verschillende dingen raden (welk jasje is van Milo, wat nemen ze mee voor de eenden etc.); de keuzemogelijkheid wordt door illustraties duidelijk gemaakt. Leuk vierkant prentenboek met ronde hoeken en extra stevige bladzijdes voor peuters vanaf ca. 2 jaar

Eendjes voeren met Fien en Milo

Konijntje Fien en muisje Milo willen de eendjes gaan voeren in het park. De peuter aan wie het verhaal voorgelezen wordt, mag mee hun kleertjes naar kleur en grootte helpen uitkiezen. Vervolgens vullen Fien en Milo een zak met broodkruimels. Onderweg amuseren ze zich eerst in de speeltuin. Ze flaneren van de glijbaan naar de zandbak en zo verder. Terwijl Fien Milo in een speelgoedkarretje voorttrekt, zien we Milo stiekem smullen van de broodkruimels. Wanneer ze dan bij de vijver met eendjes aankomen, blijkt de hele zak leeg te zijn.
Dit thema, uitgewerkt met de reeds bekende figuren Fien en Milo, zal de peuter aanspreken. Ook hier is de lay-out eenvoudig, kleurrijk en kinderlijk plezierig. De tekst is echter weinig geïnspireerd. De grappige ontknoping past in de belevingswereld van de jonge peuter.

Suggestions