Livre
Néerlandais

In bad

Pauline Oud (auteur)
Dans la série:
Public cible:
0-2 ans et plus
Genre:
Konijn Fien en muis Milo gaan in bad; ze spelen met water, wassen hun haren en drogen zich daarna lekker af. Vierkant, hardkartonnen prentenboekje met een korte tekst en grote illustraties in heldere kleuren. Vanaf ca. 1 jaar.
Sujet
Bad, Hygiëne
Extra subject
Boekbaby's
Titre
In bad
Auteur
Pauline Oud
Langue
Néerlandais
Éditeur
Hasselt: Clavis, 2010
[12] p. : ill.
ISBN
9789044810103 (hardback)

Commentaires

Muisje Fien en konijn Milo gaan in bad. Eerst trekken ze hun kleren uit. In het bad spelen ze met een eendje, wassen ze hun haren met shampoo en schrobben ze elkaars rug. Wanneer ze uit het bad komen, drogen ze zich grondig af met een rode handdoek. Nu zijn ze helemaal klaar!
In bad is een leidraad voor zeer jonge kinderen om duidelijk te maken wat er in bad gebeurt. Wanneer kinderen bijvoorbeeld niet graag hun haar wassen, kan je laten zien dat ook Fien en Milo dit doen. Op de rechterbladzijde staat de tekst, die geïllustreerd wordt met een mooie, kleurrijke afbeelding. Aan de linkerkant staat één enkel voorwerp afgebeeld (bijvoorbeeld het badeendje of de shampoofles). De prenten van Pauline Oud zijn duidelijk afgelijnd en beelden de tekst prima uit. De jurkjes van Fien en Milo hebben, net als hun kamerjassen, een mooi, vrolijk en kleurrijk motief. Iedere afbeelding staat op een felgekleurde, aantrekkelijke achtergrond. De achtergrondkleuren hadden wel nog iets gevarieerd…Lire la suite
Konijn Fien en muis Milo gaan samen in bad. Het is extra leuk om samen met water te spelen, haren te wassen, te schrobben en daarna lekker af te drogen. Het boekje laat - op leuke wijze - de belangrijkste onderdelen van het 'in bad gaan' zien. Op de rechterbladzijde staat telkens een illustratie van de totale situatie met begeleidende tekst. Op de linkerbladzijde staat meestal een vrijstaande afbeelding van het accentvoorwerp (bad, eendje, shampoo, spons, handdoek) uit de handeling. Alles wordt op de laatste bladzijde nog eens herhaald. Woordenschatuitbreiding aan de hand van een concrete situatie. Het kleine, vierkante prentenboekje is gemaakt van stevig gelamineerd karton en uitgevoerd met twee afgeronde hoeken. Erg leuk om met heel jonge kinderen te bekijken, voor te lezen en te bepraten. Vanaf ca. 1 jaar.

Fien en Milo. In bad

Konijntje Fien en het muisje Milo gaan in bad. Ze spelen met het eendje, wassen hun haar met shampoo, schrobben zich met de spons en drogen zich af met de handdoek. Een eenvoudig en vrolijk kartonboekje over in bad gaan. Op de linkerbladzijde staat tegen een egaal gekleurde achtergrond telkens de afbeelding van voorwerpen die je nodig hebt bij het baden en die benoemd kunnen worden: eendje, shampoo, spons en handdoek. Op de rechterbladzijde staan Fien en Milo die er gebruik van maken. Op het einde staat nog eens alles samen. De tekst is simpel en eigenlijk overbodig. Het geheel sluit nauw aan bij de leefwereld van de allerkleinsten. De bladzijden zijn stevig gekartonneerd en hebben afgeronde hoeken.


Suggestions