Livre
Néerlandais

Aan zee

Pauline Oud (auteur)
Dans la série:
Public cible:
0-2 ans et plus
Genre:
Konijn Fien en muis Milo gaan een dagje naar zee. Vierkant, hardkartonnen prentenboekje met korte tekst en eenvoudige illustraties in heldere kleuren. Vanaf ca. 1 jaar.
Titre
Aan zee
Auteur
Pauline Oud
Langue
Néerlandais
Édition
1
Éditeur
Hasselt: Clavis, 2011
[12] p. : ill.
ISBN
9789044815054 (hardback)

Commentaires

Aan zee is een vierkant, stevig kartonboekje met afgeronde hoeken, waarin Fien en Milo zich aan zee bevinden. Ze dragen de gepaste kledij en beschermen zich tegen de zon met petjes en zonnecrème. Met hun bandjes aan zwemmen ze in zee en nadat ze zich hebben afgedroogd spelen ze in het zand met een emmer en een schep. Daarna eten ze uiteraard nog een ijsje.
Dit leuke peuterboek heeft een slimme aanpak: op elke rechterpagina staat een mooie, kleurrijke prent en op de linkerkant staan een aantal voorwerpen die in de afbeelding terug te vinden zijn. Op deze manier zijn de bladzijden met elkaar verbonden en worden de kinderen aangemoedigd om te zoeken naar de dingen die ze op allebei de pagina’s terugvinden. Dat is een knappe zet om de visuele ontwikkeling te prikkelen. Als Fien en Milo hun zwemkledij aanhebben, kan je op de linkerpagina zoeken wat van Fien of wat van Milo is, of van wie de grote of de kleine zwemband is.
Elke bladzijde heeft een verschillende achtergrondk…Lire la suite
Muis Milo en konijn Fien, bekend van vele peuterboeken, zijn een dagje aan zee. Ze hebben hun zwemkleding aan en een petje op hun hoofd. Ook smeren ze zich goed in met zonnebrandcrème en doen ze zwembandjes om als ze de zee in gaan. Het boekje laat op leuke wijze de belangrijkste onderdelen van ‘een dagje aan zee’ zien. Telkens zien we op de linker- of rechterpagina wat de vriendjes aan het doen zijn en op de tegenoverliggende pagina de dingen die ze daarvoor nodig hebben (fles zonnebrand, handdoeken, emmer en schepje, enz.) met begeleidende korte tekst in een speelse letter. Elke bladzijde heeft een andere vrolijke achtergrondkleur. Alles wordt op de laatste bladzijde nog eens herhaald. Woordenschatuitbreiding aan de hand van een concrete situatie. Het boekje is gemaakt van stevig gelamineerd karton met twee afgeronde hoeken. Leuk om - met heel jonge kinderen - te bekijken, voor te lezen en te bepraten. Vanaf ca. 1 jaar.

Fien en Milo. Aan zee

Fien en Milo zijn een dagje aan zee. Ze hebben hun badpak of zwembroek aan en hun zonnepetje op het hoofd. Het zonnetje schijnt hard; dus moeten ze zich goed insmeren tegen zonnebrand. Even later gaan ze zwemmen, maar niet zonder hun kleurrijke zwembandjes. Daarna drogen ze zich af en gaan nog wat met hun emmertje en schepje in het zand spelen. Het is een heerlijke dag.
Vierkant hardkartonnen prentenboek met afgeronde hoeken. Dit boekje is een verkorte uitgave van het prentenboek ‘Naar zee met Fien en Milo’. Elke pagina heeft een andere achtergrondkleur. De pagina’s zijn per twee te bekijken: op de ene pagina staat tekst en laten Fien en Milo zien wat er in de tekst beschreven staat. Op de tegenoverliggende pagina worden de besproken elementen apart voorgesteld: de fles zonnecrème, de zwembandjes, enz. De tekst is erg eenvoudig en bestaat uit maximum drie kernachtige zinnen.
Het boekje oogt aantrekkelijk en is stevig uitgegeven. Qua inhoud schiet het wat tekort. Het verhaa…Lire la suite

Suggestions