Livre
Néerlandais
Het begin van het huwelijk van de Amerikaanse schrijver Ernest Hemingway met zijn eerste vrouw in het onstuimige Parijs van de jaren twintig is heel gelukkig.
Titre
Een eerste liefde in Parijs
Auteur
Paula McLain 1955-
Traducteur
Otto Biersma Elise Merks
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The Paris wife
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: Mouria, 2011
303 p.
ISBN
9789045801452 (paperback)

Commentaires

De Amerikaanse schrijfster (1965) heeft met dit boek een van de markantste liefdesgeschiedenissen uit de literatuurgeschiedenis geschreven. Op een moment dat ze dat niet meer verwachtte, wordt de achtentwintig-jarige Hadley Richardson in 1920 smoorverliefd op Ernest Hemingway. Zijn knappe uiterlijk, levenslust en passie voor schrijven boeien haar. Het paar vertrekt naar Parijs, waar ze in het Quartier Latin het stralende middelpunt vormen van een groep schrijvers als Ezra Pound, Gertrude Stein en Scott en Zelda Fitzgerald. De rustige Hadley blijkt echter niet bestand te zijn tegen dit snelle leven vol drank en ontrouw. Hemingway kampt met zijn schrijverschap en zijn carrière. Hun liefde leidt tot een deceptie. McLaine heeft het conflict van de twee geliefden op een indrukwekkende wijze beschreven. De roman valt in het genre van historische fictie. De schrijfster is uitgegaan van feiten en verweeft deze met fictie. De sfeer van het bruisende Parijs in de Roaring Twenties is uitstekend …Lire la suite

À propos de Paula McLain

GFDL 1.2 - Image by Slowking4

Paula McLain (née en 1965) est une romancière américaine connue pour son roman, The Paris Wife (traduction française Madame Hemingway), un compte-rendu romancé du premier mariage d'Ernest Hemingway qui est devenu un best-seller du New York Times. Elle a aussi publié deux recueils de poésie, un mémoire sur l'enfance dans des familles d'accueil, et le roman A Ticket to Ride.

Biographie

McLain est née en 1965 à Fresno, en Californie. Sa mère disparaît quand elle a quatre ans, et son père fait plusieurs séjours en prison, laissant McLain et ses sœurs (une plus âgée, une plus jeune) être ballotées dans des familles d'accueil pendant les quatorze années suivantes, une épreuve décrite « avec une sérénité qui donne un visage humain, en fait, trois visages humains, aux statistiques alarmantes » dans ses mémoires, Like Family : Growing Up in Other People's Houses.

Plus âgée, elle gagne sa vie da…En lire plus sur Wikipedia