Livre
Néerlandais

Ik mis je

Paul Verrept (auteur)
Public cible:
3-5 ans et plus
Genre:
Een jongetje mist zijn vriendinnetje nadat ze verhuisd is. Prentenboek met paginagrote, kleurige illustraties en weinig tekst. Vanaf ca. 3 jaar.
Titre
Ik mis je
Auteur
Paul Verrept
Langue
Néerlandais
Édition
4
Éditeur
Berchem: Larrios, 2010 | Autres éditions
[28] p. : ill.
ISBN
9789064457418 (paperback)

Commentaires

Uitgeverij EPO heeft een nieuwe imprint voor kinder- en jeugdliteratuur: Larrios. De eerste uitgaven onder dit label zijn een aangename verrassing: drie heruitgaven uit het vroege werk van Paul Verrept. Ik mis je (1998), God (1999) en De kleine soldaat (2002) zijn filosofisch getinte prentenboeken voor kleuters vanaf een jaar of vijf over wat het betekent 'iemand te missen', over het abstracte begrip 'God' en over de oorlog. Ze vertellen alledrie vanuit het oogpunt van dezelfde kleine ik. Een kleuter met zijn knuffel, drie keer precies hetzelfde kereltje, dat in de eerste plaats kinderlijke verwondering in zich draagt. Het kind is tamelijk rudimentair geschilderd, een ovaal als gezichtje met twee puntjes voor de ogen maken grotendeels de expressie uit. Voor wie hierbij het huidige, minimalistische werk van Verrept in gedachten heeft, zijn deze kleine boekjes echter opvallend kleurrijk en schilderachtig. Elke plaat is een schilderijtje, met sterke kleuren en gevuld…Lire la suite
Wanneer Anja verhuist, voelt de ik-persoon zich een beetje raar. Mama denkt dat hij Anja mist maar de ik-figuur weet eigenlijk niet goed wat dat is: missen. Opa maakt een vergelijking met oma, die overleden is. En dan beseft de hoofdpersoon wat missen is en dat je iemand kan missen die dood is, maar ook iemand die ver weg woont. Daardoor kan hij aangeven dat hij Anja mist en mama weet hem te troosten. Fraai verzorgd prentenboek waarbij de kleurrijke illustraties, wat betreft stijl, overeenkomsten vertonen met die van Harrie Geelen. Ze beslaan een enkele pagina en zijn ingekaderd in een wit vierkant, waarvan het formaat kan verschillen. In de prachtige 1-3 regelige tekst wordt alles gezegd, maar er staat geen woord teveel. De tekst is gedrukt in een goed leesbare letter en staat onder de illustratie. Op de blauwe omslag staat de hoofdpersoon met zijn knuffeltje afgebeeld. Het prentenboek is geschikt voor kinderen vanaf ca. 3 jaar.