Livre
Néerlandais

Zilvertand

Paul van Loon (auteur), Hugo Van Look (dessinateur)
Dans la série:
Public cible:
6-8 ans et plus
Net als Dolfje denkt zijn plaats te hebben gevonden bij zijn vriend Timmie, belandt hij in een avontuur met een weerwolvenvanger. Vanaf ca. 8 jaar.
Sujet
Weerwolven
Niveau de lecture
AVI 8
Titre
Zilvertand / Paul Van Loon ; tek. van Hugo Van Look
Auteur
Paul van Loon 1955-
Dessinateur
Hugo Van Look
Langue
Néerlandais
Éditeur
Amsterdam: Elzenga, 2001
163 p. : ill.
ISBN
90-6692-319-9

Commentaires

Paul van Loon valt met de deur in huis en vanaf de eerste bladzijde sleept hij de lezer mee in een griezelavontuur. In een eenvoudige taal, met korte zinnen, vertelt hij de jonge lezers de avonturen van Dolfje Weerwolfje die we alontmoetten in Volle maan (1999) en Dolfje Wolfje (1997). Wie de vorige boeken niet las, zal dit verhaal evengoed snappen. Dezelfde personages komen aan bod maar er wordt voldoende info gegeven.

Hier zien we voor het eerst de slechte figuur Zilvertand verschijnen die het op Dolfje gemunt heeft. De één na de ander valt ook in de armen van Zilvertand terwijl ze Dolfje willen bevrijden die door Zilvertand onder een vals voorwendsel meegenomen werd. Wanneer je voor het eerst leest dat een echte oom van Dolfje aan de deur staat met de nodige officiële papieren om Dolfje mee te nemen, geloof je dit onmiddellijk. Maar het duurt niet lang voor de lezer argwaan krijgt en de list van Zilvertand doorziet, dan is het natuurlijk al te laat en de pl…Lire la suite
Dolfje heeft het naar zijn zin bij zijn vriend Timmie thuis. Dan belt op een dag een vreemdeling aan die Dolfje als zijn pleegkind opeist. Maar opa Weerwolf vertrouwt de man niet. Het blijkt de beruchte Oom Zilvertand te zijn die allerlei vreemde wezens, en dus ook weerwolven, wil verzamelen. Samen met een eveneens gevangen kleine vampier weet Dolfje te ontsnappen. Deel drie in een serie over de kleine weerwolf. Het verhaal is onderhoudend, het taalgebruik eenvoudig. Het verhaal is goed te volgen voor de doelgroep. Alle zinnen beginnen op een nieuwe regel, zodat er een rustige bladspiegel ontstaat. Tussen het verhaal door staan eenvoudige zwartwittekeningen. Op de voorkaft wordt Dolfje in een kooi meegenomen door Zilvertand. Vanaf ca. 8 jaar.

Suggestions