Livre
Néerlandais

Wie fluistert daar ?

Paul Van Loon (auteur), Hugo Van Look (dessinateur)
Dans la série:
Public cible:
6-8 ans et plus
Vladimir en zijn fantasievriendje Onzin beleven allerlei avonturen in het Land Achter Het Behang. Vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.
Extra subject
VOO, verhalen, Griezelliteratuur, AVI 5
Niveau de lecture
AVI 5
Titre
Wie fluistert daar ? / Paul Van Loon ; met tek. van Hugo Van Look
Auteur
Paul Van Loon 1955-
Dessinateur
Hugo Van Look
Langue
Néerlandais
Éditeur
Amsterdam: Leopold, 2001
75 p. : ill.
ISBN
90-6692-337-7

Commentaires

Dit is het tweede verhaal van Paul van Loon over Onzin, het geheime vriendje van Vladimir. Eerder verscheen Wat ritselt daar ? (2000). Onzin woont achter het behang in de slaapkamer van Vladimir. Samen beleven ze de gekste avonturen, zoals een kikker redden van de verdrinkingsdood, in het putje van de winter lekker zonnen aan een strand, skiën en een ijsbeer ontmoeten, een gesprek voeren met een sneeuwman... In Het Land Achter Het Behang is alles mogelijk.

Volwassenen vinden het fantasievriendje van Vladimir onzin. Maar dan komt opa op bezoek en hij vertelt zijn kleinzoon dat hij vroeger ook een vriendje achter het behang had... Een grappig, vlot geschreven verhaal dat jonge lezers met veel fantasie enkele uurtjes pretentieloos leesplezier zal bezorgen. [Anita Wuestenberg]
Vladimir heeft een fantasievriendje, het mannetje Onzin, dat achter het behang op zijn slaapkamer woont. Zijn moeder zegt dat het onzin is, maar samen met Onzin beleeft Vladimir allerlei spannende avonturen. Ze stappen samen achter het behang in Het Land Achter Het Behang. Zo gaan ze als echte helden een brand blussen en surfen ze met giraffen op de hoogste golven. Ook Opa kent de verhalen van Onzin. Prachtige korte verhalen die zich goed laten voorlezen voor het slapengaan. Er worden korte zinnen gebruikt en veel spreektaal, zodat het boek makkelijk voor te lezen is. Bij ieder hoofdstuk staan zwartwitillustraties die goed bij de sfeer van het verhaal passen. Op de voorkant een vrolijk gekleurde tekening van Vladimir en Onzin. Grappige verhaaltjes om voor te lezen aan kinderen vanaf ca. 4 jaar, zelf te lezen vanaf ca. 7 jaar. Over Vladimir en Onzin verscheen eerder 'Wat ritselt daar?*.

Suggestions