Livre
Néerlandais

Weerwolvenbos

Paul van Loon (auteur), Hugo Van Look (dessinateur)
Dans la série:
Public cible:
6-8 ans et plus
In het weerwolvenbos klinken vreemde geluiden: hakken, zagen, graven. De zakenmensen Gratenmager en Meneer willen alle bomen kappen, ook die met de boomhut van opa weerwolf. Dolfje en Noura richten een protestgroep op.
Niveau de lecture
AVI 8
Titre
Weerwolvenbos
Auteur
Paul van Loon 1955-
Dessinateur
Hugo Van Look
Langue
Néerlandais
Éditeur
Amsterdam: Leopold, 2003
157 p. : ill.
ISBN
90-258-4167-8

Commentaires

Paul van Loon brengt zijn vertrouwde figuren weer tot leven. Dolfje, weerwolfje, zijn opa en de moeilijk sprekende Lee beleven allerlei avonturen. Deze keer slagen ze erin het weerwolvenbos uit handen te houden van de hakkers, de zagers... Zo kan het weerwolvenkerkhof in het bos bewaard blijven, maar daarvoor schenkt Dolfje de schat van de weerwolven aan de burgemeester die de flats en de vernieuwingen eigenlijk wel zitten. Het geld dat de bouwers hem beloven in ruil voor het contract, laat hij dan maar aan zijn neus voorbij gaan.

Terwijl het heel spannend wordt, lopen er twee verhaallijnen door elkaar. Opa raakt gewond en Timmie blijft bij hem, ondertussen proberen Dolfje en Leo de "monsters" (of graafmachines...) tegen te houden. We volgen afwisselend beide verhaallijnen, wat voor minder ervaren, jongere lezers niet zo eenvoudig zal zijn.

Het verhaal leest wel vlot, alleen wanneer Leo weer allerlei woorden vervormt, zal de jongere lezer waarschijnlijk wel wat trager vo…Lire la suite
Overdag zit Dolfje Weerwolfje als alle kinderen gewoon op school, maar 's avonds en 's nachts leidt hij een dubbelbestaan als weerwolfje. Samen met Opa Weerwolf ontdekt Dolfje dat er mannen zijn die van plan zijn om het (weer)wolvenbos om te hakken. Op de plek van het bos willen zij huizen en flats bouwen en enkele voetbalvelden aanleggen. Wanneer die plannen doorgaan, betekent dat de verdwijning van de weerwolven en het opruimen van het eeuwenoude weerwolvenkerkhof. Samen met weerwolfmaatje Noura, meester Frans en de kinderen uit de klas, vader en broertje Timmie probeert Dolfje de plannen te verijdelen. Voor de lezer ontrolt zich een spannend, doldwaas en komisch avontuur, waarin zeer aanstekelijke gebeurtenissen voorbijflitsen. Het verhaal wordt met vaart en knipoog verteld. De zinnen zijn kort en de plots van de korte hoofdstukjes zijn duidelijk te begrijpen. Toepasselijke, soms paginagrote zwart-witillustraties wisselen de tekst af. Met achterin een toelichting van de auteur op z…Lire la suite

Weerwolvenbos

Het is volle maan. Dolfje verandert in een weerwolf. Dat doet hij altijd bij volle maan. Hij gaat dan bij opa in het weerwolvenbos op bezoek. Maar dit keer is hij er niet alleen. Hij ontmoet er twee mensen die plannen smeden om het weerwolvenbos te kappen … Morgen al!
De volgende dag kan Dolfje niet opletten in de klas. Hij denkt altijd aan het weerwolvenbos, waarmee er iets vreselijks gaat gebeuren. Het bos is in gevaar! Gelukkig is er Noura. Dolfje, Noura en hun klasgenoten richten de actiegroep W.R.O.W. op. Ook neef Leo wordt erbij betrokken wanneer blijkt dat de boomhut van opa omgezaagd is met opa er in. Met z’n allen proberen ze de burgemeester ervan te weerhouden om het bos te verkopen. Maar de burgemeester denkt alleen maar aan geld. Gelukkig vindt Dolfje de weerwolvenschat waarmee hij de toekomst van het weerwolvenbos veilig stelt.
'Dolfje Weerwolfje' is een gekende serie van Paul van Loon. Ook dit boek werd al eerder uitgegeven. Toch blijft dit boek een succes bi…Lire la suite

Suggestions