Een Nederlandse regisseur, die na vijftien jaar terug is in Afrika om een prijs in ontvangst te nemen wordt om hulp gevraagd door een meisje dat beweert zijn dochter te zijn
Sujet
Afrika
Sujet supplémentaire
Avonturenfilms, Afrika ; reisgidsen
Titre
Mafrika / regie en scen. Paul Ruven
Directeur
Paul Ruven
Compositeur
Martijn Schimmer
Acteur
Frank Lammers Terry Pheto Mosa Kaiser
Langue
Anglais
Éditeur
Video Film Express, 2009
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2008
Durée
90 min.
Note
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
8713053012815

Commentaires

Een avonturenfilm uit 2008 van Paul Ruven (Sur place; De tranen van Maria Machita) met in de hoofdrol Frank Lammers (Nachtrit). De cynische regisseur Frank Meutstege is na vijftien jaar terug in Afrika om een prijs in ontvangst te nemen voor de commercial voor een goed doel die hij destijds maakte. Wanneer het tienermeisje Sunny (Mosa Kaiser uit Hotel Rwanda) beweert dat zij zijn dochter is, ondernemen ze samen een avontuurlijke tocht naar de binnenlanden om in haar dorpje hun zaak aan de rechter voor te leggen. De film werd gemaakt met subsidie van onder meer het Ministerie van Ontwikkelingssamenwerking, Llink en Plan Nederland om het onderwerp Afrika op een voor jongeren toegankelijke manier te behandelen. De film won de publieksprijs op het Nederlands Film Festival 2008, maar de recensenten waren kritisch. Cinema.nl (i): 'Vermakelijk, maar de goede bedoelingen van de makers ligger er wel erg dik bovenop.' Jann Ruyters (Trouw 29-9-'08): 'Ruven stapelt in deze vreemden-worden-vriende…Lire la suite

À propos de Paul Ruven

CC BY-SA 4.0 - Image by Guido Coppis

Paul Ruven, né le 19 août 1958 à Le Helder, est un réalisateur, producteur et scénariste néerlandais.

Filmographie

Réalisateur

  • 1991 : How To Survive A Broken Heart
  • 1991 : De tranen van Maria Machita
  • 1992 : Ivanhood
  • 1993 : Shocking Blue
  • 1994 : Witness
  • 1994 : Zap
  • 1994 : Paradise Framed
  • 1994 : En route
  • 1995 : Filmpje!
  • 1999 : Enigma
  • 2003 : Het wonder van Máxima
  • 2008 : Surprise!
  • 2010 : Gangsterboys
  • 2011 : Me and Mr Jones on Natalee Island
  • 2013 : Ushi Must Marry
  • 2014 : The Surrender
  • 2017 : Safe
  • En lire plus sur Wikipedia