Bande dessinée
Néerlandais

De blauwe mummie

Patrick Weber (scénariste), Jacques Martin (antécédent bibliographique), Francis Carin (dessinateur)
Een groep wetenschappers, gefinancierd door een rijke emir, staat in het grootste geheim op het punt om een belangrijke ontdekking te doen. Dankzij de biologische kweek van stamcellen zal de mummie van een oude Egyptenaar opnieuw tot leven gewekt worden. De nog altijd even duistere Axel Borg is betrokken bij dit experiment, dat opschudding veroorzaakt bij de vertegenwoordigers van de grote monothe
Titre
De blauwe mummie / scen. P. Weber, naar de personages van Jacques Martin ; tek. F. Carin
Scénariste
Patrick Weber
Antécédent bibliographique
Jacques Martin
Dessinateur
Francis Carin
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
La momie bleue
Éditeur
Sans lieu de publication: Casterman, 2007
48 p. : ill.
ISBN
9789030360407

Commentaires

In deze strip die in Egypte speelt, wordt als wetenschappelijk experiment een mummie tot leven gewekt. Deze zou dan het eerste wezen zijn dat uit de dood terugkeert en dit wekt onrust op bij de wereldgodsdiensten die zich verenigd hebben in de organisatie 'MORA' (Monotheistic Religions Association). De Franse journalist Lefranc raakt via zijn aartsrivaal Axel Borg bij de affaire betrokken. Deze strip, in filmische stijl getekend, verwijst naar de actualiteit, zoals religieus terrorisme en stamcelonderzoek. Daarnaast is het ook een spannend verhaal. De auteurs weten de spanning er goed in te houden. Dit wordt mede versterkt door de realistische tekeningen.

À propos de Patrick Weber

CC BY-SA 3.0 - Image by Georges Seguin (Okki)

Patrick Weber, né à Bruxelles le 10 mars 1966, est un historien de l'art, journaliste, scénariste et romancier belge, auteur notamment de plusieurs romans policiers historiques.

Biographie

Patrick Weber habite Bruxelles où il travaille comme journaliste, écrivain, scénariste et animateur de télévision.

En 2011, son roman policier L'aiglon ne manque pas d'aire, paru chez Le Masque, décroche le prix du roman d'aventures 2011. Fondateur du Club de l'Histoire, il organise depuis 2015 un salon annuel dédié aux livres d'histoire à Bruxelles, le Salon Écrire l'Histoire.

Pour la saison 2017-2018, Patrick Weber est l'animateur de l'émission On refait le monde sur Bel-RTL,.

Œuvre

En lire plus sur Wikipedia

Suggestions