Livre
Néerlandais

De droom van Jane

De droom van Jane

Public cible:
3-5 ans et plus
Genre:
Jane, die het liefst buiten dieren en planten bekijkt, droomt over een leven in Afrika. Prentenboek met fijne waterverfillustraties over Jane Goodall die zich inzette voor de chimpansees. Met achtergrondinformatie. Vanaf ca. 4 jaar.
Titre
De droom van Jane
Auteur
Patrick McDonnell
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Me ... Jane
Éditeur
Rijswijk: De Vier Windstreken, 2012
[38] p. : ill.
ISBN
9789051162431 (hardback)

Commentaires

Het kleine meisje Jane is samen met haar knuffelaap Jubilee het liefst buiten om dieren en planten te bestuderen. Ze leest erover en maakt plakboeken vol met informatie, tekeningen en puzzels. Ze droomt over Afrika, waar ze wil leven mét en voor alle dieren. Fraai, bijna vierkant prentenboek met een fijnzinnig, invoelbaar en waar verhaal over de nog jonge Jane Goodall. Zij werd bekend door haar studie van chimpansees en het belang van natuurbehoud. Op elke linkerbladzijde staan een of twee eenvoudige zinnen met diverse afbeeldingen van wisselende grootte, onder andere van flora en fauna uit de negentiende en twintigste eeuw. Rechts is steeds een bijna paginagrote, dun zwartomlijnde cartoonachtige tekening van de auteur afgebeeld in sfeervolle transparante aquareltinten. Het gebruikte papier is pastelkleurig (crème-roze). De situaties zijn met gevoel voor humor neergezet. Er zijn ook echte foto's en kindertekeningen van Jane en een dubbele pagina met originele fragmenten uit haar plakb…Lire la suite

À propos de Patrick McDonnell

CC BY 3.0 - Image by Nightscream

Patrick McDonnell (né le 17 mars 1956 à Elizabeth) est un auteur de bande dessinée américain principalement connu pour avoir créé en 1994 Earl & Mooch (anglais : Mutts), comic strip qu'il anime toujours en 2014. Il a reçu sept Prix Harvey du meilleur comic strip et quatre prix décernés par la National Cartoonist Society, dont le principal, le Prix Reuben, en 2000.

Biographie

Prix et récompenses

  • 1992 : Prix de la carte de vœux et de l'illustration magazine de la National Cartoonists Society
  • 1996 : Prix Max et Moritz du meilleur comic strip pour Earl & Mooch
  • 1997 : Prix du comic strip de la NCS pour Earl & Mooch
  • 1997 : En lire plus sur Wikipedia