Livre
Néerlandais

De wraak van de mummie

Patrick Lagrou (auteur)

De wraak van de mummie

Public cible:
9-11 ans et plus
Twee broers worden per ongeluk in een museum opgesloten bij een mummie. Vanaf ca. 11 jaar.
Extra subject
Egypte
Titre
De wraak van de mummie
Auteur
Patrick Lagrou
Langue
Néerlandais
Éditeur
Hasselt: Clavis, 2001
99 p.
ISBN
90-6822-767-X

Commentaires

Met het bezoek van de broers Jan en Jo aan de recent ontdekte mummie van de onbekende farao Sharl-Atan, zit je meteen midden in het avontuur. De beschrijving van de angstaanjagende leegte van de afwezige ogen bezorgt je al rillingen. De gebeurtenissen volgen elkaar snel op. Tijdens hun ontdekkingstocht in de kelders van het museum verliezen de broers de tijd uit het oog: ze zitten in het museum opgesloten. De speurtocht om buiten te geraken wordt spannend. De mummie staat op en een man wordt vermoord. De jongens komen te laat aan bij het vakantiekamp. Joske, een klasgenote van Jan, redt hen van een fikse straf. Zij wordt op de hoogte gebracht van het avontuur. De jongens nemen Joske mee op hun zoektocht naar de mummie en ze speuren naar de oorzaak van de dood van één van de vier expeditieleden die de mummie ontdekten.
Lagrou heeft een puzzel samengesteld, waarvan je telkens nieuwe stukjes aangereikt krijgt. De personages worden heel duidelijk getekend in functie van het verhaal,…Lire la suite
De schrijver Patrick Lagrou heeft opnieuw een spannend jeugdboek geschreven. Dit keer heeft hij als onderwerp Egypte en mummies gekozen. Twee broers worden per ongeluk in een museum opgesloten waar juist die nacht een mummie tot leven komt om wraak te nemen op zijn grafschenners. Een avontuurlijk en griezelig boek waarin Lagrou veel vertelt over hoe het er in het oude Egypte aan toe ging. Moeilijke woorden zoals 'sarcofaag' en 'amulet' worden helder uitgelegd. De plot zit goed in elkaar, maar de hoofdpersonen worden wel oppervlakkig neergezet. Korte hoofdstukken, geen illustraties. Vanaf ca. 10 jaar.