Het Wilde Westen, omstreeks 1850. Het zijn de dagen van de goudkoorts en Hermann Kermit Warm moet dood, aldus de mysterieuze Commodore. Zijn twee handlangers, de beruchte huurmoordenaars Eli en Charlie Sisters, gaan op pad. Warm laat zich echter moeilijk vangen en tijdens de lange tocht begint Eli zich af te vragen waar hij in hemelsnaam aan begonnen is. En voor wie.
Sujet
Broers
Titre
De gebroeders Sisters
Auteur
Patrick DeWitt
Traducteur
Caroline Meijer Saskia Van Der Lingen
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The Sisters brothers
Édition
3
Éditeur
Utrecht: De Arbeiderspers, 2012
289 p. : ill.
ISBN
9789029583268 (paperback) 9789038897189 (ISBN sticker)

Commentaires

Deze tweede roman van de in Canada geboren Patrick deWitt (1975) gaat over de broers Eli en Charlie Sisters, twee huurmoordenaars in het Wilde Westen van 1850. Ze krijgen in Oregon City van de schimmige Commodore opdracht om Herman Kermit Warm om te brengen en moeten daartoe naar Californië, waar Warm goud aan het zoeken is. Na een avontuurlijke en barre tocht ontdekken ze dat Warm een uitvinder is, een man met een magische formule, die iedereen rijk kan maken. Het slot is zeer aangrijpend en triest. Eli is een bloemrijke verteller, geobsedeerd door mondhygiëne, romantisch, lief voor dieren en sympathiek, omdat de lezer hem voortdurend ziet twijfelen aan zijn missie en hem niet ziet als gewelddadige dader maar als slachtoffer: van de agressie van anderen én zijn eigen trauma’s en onmacht. Hij kibbelt veel met z’n geldbeluste, drank- en moordzuchtige broer, die verslaafd is aan prostituees. DeWitt schreef een vlot lezende, spannende, komische hommage aan de klassieke western, een picar…Lire la suite

À propos de Patrick DeWitt

Patrick deWitt, né le 6 mars 1975 à Sidney, sur l’Île de Vancouver, en Colombie-Britannique, est un écrivain et scénariste canadien.

Biographie

Patrick deWitt vit à Portland, aux États-Unis.

Il reçoit le prix du Gouverneur général : romans et nouvelles de langue anglaise 2011 et le prix des libraires du Québec en 2013 pour Les Frères Sisters (The Sisters Brothers), paru en 2011.

Œuvre

Romans

  • Ablutions. Notes pour un roman, Actes Sud, coll. « Lettres anglo-américaines », 2010 ((en) AblutionsEn lire plus sur Wikipedia