DVD
Anglais

The dinner

Oren Moverman (directeur), Richard Gere (acteur), Herman Koch (antécédent bibliographique)

The dinner

Oren Moverman (directeur), Richard Gere (acteur), Herman Koch (antécédent bibliographique)
Twee echtparen, onder wie een congreslid, dineren in een trendy restaurant om een vergrijp van hun zoons te bespreken.
Titre
The dinner / written and directed by Oren Moverman
Directeur
Oren Moverman
Acteur
Richard Gere Laura Linney Steve Coogan Rebecca Hall 1982- Chloë Sevigny
Antécédent bibliographique
Herman Koch
Langue
Anglais
Éditeur
Red Square Film, © 2018
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2017
Durée
ca. 115 min.
Note
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
EAN
8718868821836

Commentaires

Drama van Oren Moverman (Rampart; The messenger) naar de roman van Herman Koch. Vier mensen gaan uit eten in een trendy restaurant: Stan Lohman (Richard Gere), congreslid en in de race om gouverneur te worden, zijn broer Paul (Steve Coogan), voormalig leraar geschiedenis en hun echtgenoten Katelyn (Rebecca Hall) en Claire (Laura Linney). Aanvankelijk praten ze over koetjes en kalfjes, maar dan blijkt de echte reden van hun bijeenkomst: hun zoons hebben een gruwelijke misdaad begaan en nu moeten ze beslissen over hun toekomst. Dit is de derde verfilming van het boek na Het diner (2013) en I nostri ragazzi (2014). Berend Jan Bockting (Volkskrant 10-2-’17) schrijft dat Moverman 'zich verliest in de uitputtende flashbackstructuur van het verhaal’. Coen van Zwol (NRC 10-2-’17): ‘(…) De derde verfilming blijkt de beste. (…) deze Amerikaanse versie is de eerste die Kochs amorele cynisme ronduit omarmt. (…) een zeer verbale film met sterk acteerwerk, met name van Steve Coogan (…) Terecht, zo …Lire la suite

À propos de Oren Moverman

CC BY-SA 4.0 - Image by Harald Krichel

Oren Moverman (4 juillet 1966) est un scénariste et réalisateur américano-israélien installé à New York.

Biographie

Filmographie

Comme scénariste

  • 1999 : Jesus' Son d'Alison Maclean
  • 2002 : Face de Bertha Bay-Sa Pan
  • 2007 : I'm Not There de Todd Haynes
  • 2007 : Married Life d'Ira Sachs
  • 2009 : The Messenger de lui-même
  • 2010 : This Side of the Looking Glass de lui-même
  • 2012 : Rampart de lui-même
  • 2014 : Love and Mercy de Bill Pohlad
  • 2016 : The Professional (Hunter's Prayer) de Jonathan Mostow

Comme r…En lire plus sur Wikipedia