Livre
Néerlandais

Teun en Otto

Olivier Dunrea (auteur)
Public cible:
0-2 ans et plus
Genre:
Otto is Teuns lievelingsknuffel. Hij neemt hem overal mee naartoe. Op een dag laat hij hem heel even alleen. Dan is Otto opeens verdwenen.
Sujet
Knuffels
Titre
Teun en Otto
Auteur
Olivier Dunrea
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Gideon and Otto
Éditeur
Haarlem: Gottmer, 2012
[30] p. : ill.
ISBN
9789025751012 (hardback)

Commentaires

Het bruine gansje Teun heeft een knuffel die zijn allerliefste vriendje is: Otto. Otto gaat overal mee naartoe en Teun bedenkt de leukste spelletjes voor hun tweetjes. Maar dan wordt Teuns aandacht plots afgeleid door twee konijntjes waar hij toch zo graag mee zou spelen. Hij zet Otto veilig op een muurtje en begint heerlijk te ravotten met zijn nieuwe vriendjes. In hun enthousiasme duwt het drietal Otto echter ongemerkt van zijn muurtje. Het probleem ontstaat wanneer Teun naar huis moet om te eten en hij Otto niet meer vindt waar hij hem achterliet. Hij zoekt tevergeefs op alle plekken waar ze samen speelden. Verdrietig en hulpeloos gaat Teun uiteindelijk op een steen zitten. Hij mist zijn knuffel en weet niet meer wat hij nog kan doen om hem te vinden. Dan ziet hij Otto uit het hoge gras tevoorschijn komen. Die was gelukkig pardoes op de rug van een schildpad gevallen. En opeens beseft Teun weer hoeveel hij van Otto houdt.
Olivier Dunrea weet in zijn reeks 'Gonnie & vriendjes'…Lire la suite
Teun is een klein bruin gansje. Zijn knuffel Otto, een inktvisje, gaat overal mee naartoe. Ze spelen samen, ze lezen samen, ze zwemmen samen. Maar als Teun even met de konijntjes gaat spelen, raakt hij Otto kwijt. Deeltje uit de serie 'Gonnie & vriendjes'*, waarin eerder deeltjes verschenen over de gansjes Gonnie, Gijsje, Ollie, Eddie en Teun. In kleine vierkante kartonboekjes met op elk pagina een tekening en enkele regels tekst beleven zij korte avonturen die dicht bij de belevingswereld van peuters staan. Het thema van dit boekje is de band die je met je knuffel kunt hebben, en hoe belangrijk het is om je liefste knuffel nooit kwijt te raken. De illustrator werkt met zachte kleuren en gebruikt dekkende waterverf. De figuurtjes zijn eenvoudig van vorm en omrand door een dun zwart lijntje. De tekeningen ademen rust door de herhaling – Teun ziet er bijvoorbeeld steeds hetzelfde uit, er verandert in de expressie van zijn snuitje niks, slechts zijn bewegingen veranderen. Wel tekent Dunr…Lire la suite

Teun en Otto

Teun is een klein, bruin gansje. Otto is zijn lievelingsknuffel. Als Teun op een dag Otto even alleen laat, is die plots verdwenen! Wat nu? Hij gaat wanhopig op zoek naar Otto, tot hij iets ziet bewegen in het gras. Kan Otto de knuffel lopen?
Lief boekje van Olivier Dunrea, bekend van Gonnie, Gijsje en Ollie. Teuns spelletjes en zijn zoektocht naar Otto worden op een repetitieve manier voorgesteld, maar het samenspel tussen tekst en prenten zorgt ervoor dat dit niet gaat vervelen. En natuurlijk zorgt het onverwachte einde voor een glimlach.